stevebi Creative Commons License 2003.02.21 0 0 40
Nincs is azzal semmi gond, hogy unalmasnak érzed őket, azt hiszem minden embernek vannak ilyen ’bandái’, ezért is írtam, hogy ízlések és pofonok....Az újszerűségnél nem tudom mire gondoltál, mert elhatárolódsz a mainstreamtól, de valahogy mégis a mainstream-el szokták azonosítani azt, ha vmi újról beszélnek....és jelenleg a nu-m-osok vannak a toppon, mert egy ’ügyes’ húzással ötvöztek két stílust. (Pedig aztán 5-10 éve egy Faith No More, RATM, NIN lemezen is fel lehetett fedezni ilyeneket ám, mégsincs érte köszönet a maiak részéről!) Vhol egyszer olvastam, hogy a rockzene elég szűk, nehezen újítható műfaj, körforgásszerűen változnak a stílusok, a divatok. Eképpen nehéz is újítani. A friss divaton kívül vannak még a halhatatlan bandák, akik valóban mindig újítottak, különféle STÍLUSÚ lemezeket is kihoztak, mégis ’megbocsátotta’ nekik a rajongók többsége, sőt növelték a bázisukat. E kiváltságosok nagyon kevesen vannak: U2, Rolling Stones, Queen például.
De egy Jovinak, Metallicának már nem nézik el a törzsrajongók a szélsőséges albumokat. ’tallicáék lehet, hogy a Limp/LP turnéval le is nullázzák magukat, bár az amcsi közönség a ’médiahatás’ tipizálásának a legjobbja lehetne. Sz’al változatlanul állítom, hogy a fenti két eset(halhatatlanok & aktuális divat) mellett nem igazán lehetne jó példát felhozni arra, hogyan is kéne megújulni egy egyéni hangzású csapatnak úgy, hogy az mindenkinek megfeleljen?!?! Látod, pont jó példát hozol fel, mert a Mötley-ék a Corabis albumukkal iszonyatosat váltottak, újítottak, kicsit igazodtak is az akkori keményebb, kevésbé melódikusabb vonalhoz és gyakorlatilag összeomlottak, ami a sikerességet és a megaprodukciót illeti.

Tehát abszolút nem kell bűnösnek érezned magad, hogy untat a DL, de változatlanul kérdezem, hogy a fenti két eseten kívül miféle megújulásra gondolsz?? Ugyanis az általad felvetett ’eltelt 10 év’ azt sejteti, hogy mégiscsak az aktuális trend, az aktuális divatirányzatok hatása miatt nem bírsz befogadni egy ’80as évekbeli hagzással operáló bandát. Nemde?!

Előzmény: valleyboy (39)