hant Creative Commons License 1998.06.16 0 0 8
Egyik ismerősöm tavaly előtt megpróbált beszervezni az egyik ilyen hálózatba.
A belépés sem tőkeigény mentes.
Tagsági díj, a "hurrá,de jók vagyunk" újság éves előfizetése és a bemutató csomag (ha nem bontom fel, akkor visszaveszik, de akkor hogy mutatom be?) össz díja kb. 15000 Ft-ot tett ki.
Az újságból megtudhatjuk: de jó nekünk, mennyien terjesztik a termékeket a Földön, az alapítók és szűkebb családja (1. szint) milyen jól élnek a mi munkánkból, a képen látható budapestsportcsarnok nagyságú gyárból látják el termékeikkel a terjesztőket, az arany pontokat szerzettek akár még meg is nézhetik, stb. Reklám termékek is vásárolhatóak jó pénzért ( sehol egy potya toll v. szatyor ).
Az un. termékbemutatóra kiváncsiságból mentem el.
Megérkeztünkkor mindenki barátsággal köszöntötte egymást. A tavaszi programot szervezték éppen a Balaton prtjára. A 3 napos
míting ára 28000 Ft körül volt fejenként. (lehet részletre is)
Az előadásra a belépti díj 300 Ft.(és még egy darabot sem adtam el, csak a kiadás, haszon a szervezőknél)
A bemutató egy egyházi szertartás és egy szinházi előadás keveréke.
Először felállva, szinpadra hívva, örömujjongással köszöntötték az új belépőket, utána ugyanígy a előző hónapban extra profitot termelő eladókat. Folytatásnak egy kaliforniából direkt a mi kedvünkért hazalátogató odaszakadt magyar próbált meggyőzni, hogy milyen jó a rendszerváltás és ezáltal milyen jó nekünk, mert kis hazánkat az ő termékeik által, a hasznunk adójából felvirágoztathatjuk.
Következett egy fogorvos házaspár előadása (akik egymást beszervezve 3évvel ezelőtt) arról, hogy nekik mostmár tényleg milyen jó (igaz az állásukat azóta sem adták fel, nem is tudom miért?), hiszen milyen sokan termelik alattuk a profitot. Sokukat a rendelőjükbe járók közül szerveztek be.
Ezután következett a termékbemutató.
Egy terjesztő próbálta meggyőznia a többieket a termék csodálatos tulajdonságiról. KERMI szám, OÉTI szám, egyéb, a magyar törvények által kötelezően előírt szám, leírás nuku.
A végén mindenki átszelleműlt arccal, mosolyogva távozott. Hozsanna!
Kezdtem megérteni a nálunk egyre terjedő szekták filozofiáját.

Valamiért nem lettem terjesztő...