_LaJoS_ Creative Commons License 2003.02.14 0 0 53
Helyére kerül az eredményjelző

A nyíregyházi stadion azon kevesek egyike, ahol végül megvalósult a rekonstrukció.

Kedden végérvényesen lezárulhat a nyíregyházi stadionrekonstrukciós program. Ekkor kerülhet ugyanis helyére az új eredményjelzőtábla.

Ilyen szempontból a nyíregyházi Városi Stadion unikumnak számít hazánkban, hiszen kevés olyan hely van Magyarországon, ahol megvalósult a 2000 nyarán meghirdetett program. Ez adta az apropót, hogy áttekintsük az elmúlt két és fél esztendő krónikáját.

Emlékezhetünk rá, a C kategóriás minősítés egy új lelátó építését, az eredményjelző korszerűsítését, a gyep felújítását, a világítástechnika kialakítását és a beléptetőrendszer megvalósítását is magába foglalta volna. Utóbb kiderült, mindez nem fért bele a (nettó) 535 milliós költségvetésbe (ebből 180 milliót a város állt), és az utóbbi három munkafázis meghiúsult. A stadion azonban így is jelentősen megszépült!

- Mintegy négyszáz millió forintra lett volna még szükség ahhoz, hogy az eredeti terveknek megfelelő rekonstrukció létrejöjjön - beszélt a problémáról Bartha László. - A beruházás folytonosságát figyelembe véve a tulajdonosi bizottság, vagyis az önkormányzat, a Magyar Labdarúgóliga és az akkori Ifjúsági- és Sportminisztérium kompromisszumokat kötött, és elhagyta a fenti programpontokat, azzal, hogy az esetleges folytatás esetén kettőezer-háromban vagy kettőezer-négyben ez is megvalósulhat. Hozzáteszem, nálunk nem vonult le a kivitelező, mint Zalaegerszegen és Székesfehérváron, igyekeztünk jó viszont ápolni a lebonyolító Stadioninvest Rt.-vel és a műszaki ellenőrzésért felelő Főberrel, így három hónapos késéssel ugyan, de október ötödikén átadhattuk a háromezer-egyszáz férőhelyes, fedett új lelátót, alatta a három szintes klubházat és a szükséges szocális blokkokat. Az őszi szezon végére a „régi” lelátó száz méteres szakaszát is kicsinosítottuk, ide ezerötszáz új műanyagszék került, illetve felújítottuk az ehhez tartozó szociális blokkot. A Megalux jóvoltából pedig elkészült a hatszor két és fél méteres mátrix eredményjelzőtábla, amelyet kedden szerelnek fel és a tavaszi rajtra be is üzemelnek.

Bővebben a Kelet-Magyarország 2003.02.15-i számában olvashatnak.

- Bodnár Tibor - (szon)