Soká Creative Commons License 2003.02.13 0 0 787
xgab
Ami a Holdat és csillagokat illeti, én nem adnám fel! Szerintem az ilyesmihez távcső kell, az illesztést meg csak meg lehet oldani valahogy. A "csak" családi albumról meg annyit, hogy amikor az unokáink selejtezni fogják a hagyatékunkat, az egyetlen amit majd megtartanak az lesz ami az ősöket ábrázolja. És ha az ősök szépen lesznek fotografálva, akkor talán még azt is megállapítják, hogy milyen jó fej volt a papi, ki hinné, hogy egy kőkori digitális fényképezőgéppel ilyen képeket is lehet csinálni.
A viccelődésem lényege az akart lenni, hogy a fotográfia első (és második és harmadik...) számú fő témája (mint a művészeteké sokezer éve) továbbra is az ember. Az ember és a környezete. Ha szétnéztek a photosig-en, és megnézitek azokat, akik szép képeket készítenek, a téma többsége nem megoldhatatlan például a G2 számára. Persze aki a repülő puskagolyót, a béka fenekén a pattanást, és a hasonló gondolatnélkülöző technikai bravúrt kedveli, annak hiányérzete marad. Persze a puskagolyó is nagyon érdekes, nem arról van szó, hogy ne nézném meg én is, de az élmény pillanatnyi, mert úgyis lesznek még jobb, még gyorsabb gépek, amelyek még fantasztikusabban fogják elkapni a pillanat 10 és százezredmásodpercnyi pillanatát és elhomályosítják a korábbi kisérleteket.
Most persze úgy beszélek mintha én találtam volna fel a fényképezést, nem erről van szó, én is csak szeretnék jó fotókat csinálni, és elsősorban az emberekről és más múlandó dolgokról.

kru
Jobb félni mint megijedni, csavarj egy skylight-ot, vagy polárszűrőt a gép elé! (Ha meg láthatóan ront a képen úgyis leveszed...) Én idáig nem tettem fel, de csak lustaságból. Igyekszem vigyázni a gépre, objektívsapka mindig kéznél, persze így is gyakran belenyulok a lencsébe :-(( SLR-el ez nem fordult elő ilyen gyakran. Valamikor tavaly volt egy olvtárs az anyatopikban, aki oly komolyan vette a lencse védelmét, hogy napokig nem használta az E-10-ét, mert nem volt hozzá semmilyen előtéte. Hát, én nem tudnék ilyen önmegtartóztató lenni... Egyébként nézd meg a profikat (mármint a különböző újságok fotósaira gondolok) ők használnak-e? Nekem nem rémlik, de ez nem jelent semmit.

petya
Mesélhetnél erről a fagyásról. Biztos, hogy a progi teszi? Nálam szerencsére ilyen még nem fordult elő. Talán egyszer, de akkor a RAW konvártálást próbáltam félbeszakítani valami durva módon, nem kellett volna.

Bocsánat az ömlesztésért.

Előzmény: xgab76 (784)