GBG Creative Commons License 2003.02.12 0 0 88
Rinpoce,

Az álomban repülés témához szeretnék én is hozzászólni.
Korábban érdekelt a testelhagyás, és olvastam is sokféle könyvet erről. Az egyikben említettek egy módszert a testelhagyás elérésére, amikor a fickó öt percen keresztül direkt "hiperventillált", és a vérében keletkező oxigénhiány miatt bekövetkezett a jelenség. Gondoltam kipróbálom én is. Nem tudom, hogy az illető hogy csinálta, én mindenesetre úgy, hogy az orromon keresztül nyugodtan beszívtam a levegőt, és nagyon erősen - szintén az orron keresztül - kifújtam. Ezt ismételgettem 5-10 percen keresztül (az elején nagyon fárasztó, és nem akaródzik tovább csinálni), és a hatás az idő múlásával egyre jelentősebbé vált. Egy idő után az egész test "lezsibbad", bizsereg, és vibrál tőle, és mindezt egyre erősebben. Az erőltetett légzés abbahagyása után is még vagy öt percig fennáll ez a hatás, aztán szép lassan abbamarad. Ezt kb. két hét alatt tízszer csináltam meg.
Mondanom sem kell, hogy testelhagyás nem lett belőle, de onnantól kezdve kimondottan sok "repülős" álmom volt egy ideig, egy része pedig át is váltott tudatos álomba, amiben a repülés szinte alapkövetelmény, és mindig adja magát. (Az a legkomolyabb, amikor nem csak kényelmesen röpködsz, hanem olyan sebességgel szágudasz a levegőben, hogy szinte lejön a hús az arcodról. :))
Aztán abbahagytam ezeket a légzésgyakorlatokat, és lassan a repülős álmok is elmaradtak. De határozottan úgy tűnt, hogy tényleg volt összefüggés a kettő között.

Gondoltam ezt leírom, és ha valakinek van kedve, akkor próbálja ki, hátha tényleg van benne valami.