SzLajos2 Creative Commons License 2003.02.11 0 0 642
Sziasztok!

Nemrég költöztünk saját lakásba, egy tégla társasházba, 2 szintes (padlástér). Kb. 10 éves a lakás - és persze a fűtési rendszer is.

Most egy FEG C18 kazán van és egy külön gázboyler a Melegviznek - ami 2 éves. A C18-nak nagyon zörög a keringető szivattyúja, de az is vagy 30e. Ja igen: radiátorokon egyszerű MMG-s szabályzó, amiből a szabályzó tűk ki vannak véve, mert úgymond mindig beragadtak.

A kérdésem: szerintetek megéri az egészet lecserélni valami jobb kazánra - és ha igen akkor kombira vagy simára. Sokan azt mondják hogy a kombi nem jó. De több hely lenne a fürdőben. (ahol most a sima kád egyik rövid oldala felett van a cirko kazán :( ).
Kb. 10 évig még biztos itt laknánk.
A Vailant és hasonló kazánoknak használatának van energiatakarékossági szempontjai is a fentihez hasonlítva?

Más:
A fűtéscsövek műanyagok és a padlóban mennek. Szerelő azt mondta hogy nem javasolt 60 foknál melegebb előremenő vizet engedni. Mi az igazság? Gondolom vannak már olyan csövek amik bírnák, de honnan tudom meg hogy ami nálunk van az milyen?

Ezek miatt is gondolom, hogy kazáncsere meg valami szakember megnézné az egészet, és javaslatot tenne hogy mit is csináljunk.

Jalos