Elnézést urak,de a lejjebb író említette hogy "nincs sok pénzünk", ami szerintem egy olyan 5-6 millát vagy tán még kevesebbet is jelenthet ugyhogy a 20-30 illetve a 21 millás példákkal biztos ki van segítve :))) szóval szerintem átlag keresetű embernek nem mérvadó :)
Az én tesóm is építkezett, de ők a régi módszerrel: több évig épülő ház, haverokkal szakmunkáztunk (betonhordás, tégla, cserép pakolás). Ez utóbbit meg lehet szívni, mondják hogy a viszont szivességek meg a sör többe kerülhet mintha vkit felfogadna, de ebben az esetben nem ezt történt, illetve a haverok is építkeztek, téglahordásba visszakapták. :) Falrakás,tetőácsolás, belső burkolás ment szakemberrel. Végülis egy év csuszással költöztek be, mert jött egy újabb csemete, így 5 év alatt lett kész a ház,aminek még csak az alsó részét lakják, a tetőtér is kész, de nincsen bebútorozva. Költségek: adott volt egy telek,ami nem tom mennyit ér,a ház 5 milla kb, kölcsönt nem nagyon kaptak, folyamatosan keresetből építkeztek.
Szóval a "kevés pénzünk van" esetbe szerintem ez reálisabb :)
Szokták még csinálni hogy a ház egy részét készre csinálják, beköltöznek a többit meg ahogy jön pénz szépen bővítik. Nem olyan jó,mint 10 hónap alatt beköltözni egy kulcsrakész házba ez tény, de ez is egy módszer.
rrróka