rikitiki Creative Commons License 1999.04.10 0 0 5
Sziasztok!

Még az egyetemen hallottam egy történetet egy szoftvercégről, amelyik valami szuper operációs rendszert akart készíteni, a 60-as években (50-es évek végén?). Reszelték-halasztották-még reszelték... végül föladták, nem jelent meg az operációs rendszer. A projekt egyik vezetője -sajnos névre nem emlékszem- utólag elemezte a projektet. Feltárta, hogy a kudarc oka az volt, hogy az akkori eszközökkel kezelhetetlenül nagyra nőtt a szoftver. Az elemzéséért Turing Award-ot kapott, és ezzel indult el a strukturált programozás "feltalálása".

A Win2000 állítólag állítólag 30 millió kódsor (lesz?) a 4-es NT 6 milliójával szemben, és már többször halasztották a megjelenését. Mindenesetre a történetek kezdete hasonló...

Én személy szerint sajnálnám, ha eltűnne az NT. Értékes rendszernek tartom (csak az értékeit ismertem el, nem az árát!), a 4.0 semmiképpen nem a Dos/Winxx sorozat folytatása. Bár a névváltozás és Dave Cutler távozása a fejlesztésből utalhat arra is, hogy az új verzió inkább egy mérsékelt minőségű Winxx utód lesz, nem pedig egy megbízható kiszolgáló.

RikiTiki

Előzmény: TaXiN (-)