remacs Creative Commons License 2003.02.09 0 0 2628
A kutyák elleni "majom-póz" lehet hogy hatásos, de szerintem csak akkor, ha előre tudod hogy mikor jönn a kutya ! Engem este támadott meg két németjuhász s mig az egyiket próbáltam távoltartani magamtól, addig a másik / a kisebb /
sunyi módon a hátsó felemet kostolta meg. Én azóta -4/5-éve csak gázsprayvel vagyok hajlandó bármely túrára elmenni ! Főleg ez az éjszakai túrákra vonatkozik.De a magyar közállapotok miatt nem csak a kutyák ellen kell felkészülni !
Szerintem a kutyák ellen a legbiztosabb megoldás az lenne,hogy szabadon lehessen gázpisztolyt beszerezni. A parlament előtt már két éve ott a törvény tervezet mely szerint,mindenki szabadon vásárolhat gázpisztolyt, de valahogy félnek elfogadni.Pedig ez az egyetlen hatásos eszköz,hiszen a spray csak 2-3m-s távolságon belül hat, a pisztoly viszont legalább 5-6m-re visz el s nem lehet elfelejteni hogy igen nagy hangot is kiad, amit a kutyák nem nagyon szeretnek !Én minden túrázónak előírnám,hogy a szokásos holmikon felül , védekező eszközöket is vigyenek magukkal,legalább csoportonként egyet!Sajnos tudomásul kell venni,hogy a magyar közállapotokat az elmúlt 12 év alatt sikeresen lerohasztották a mostani szintre.Szinte egyedül biztonságosan nem is szabad túrázni sehol sem !
Előzmény: stewes (2619)