Mijo Creative Commons License 2003.02.09 0 0 148

"Könyv a híres-hírhedt hacker tollából

2003-02-07 15:05 Korridor

Mitnick felfedi, hogyan védekezzünk a legnagyobb veszély, az emberi természet ellen

Kevin Mitnick cyberkalandorként és az FBI eddigi legalaposabb embervadászata elől menekülő szökevényeként végrehajtott hőstetteiből cikkek, könyvek, akció és dokumentumfilmek tucatjai születtek.

A szövetségi börtönből történt 2000. évi szabadulása óta Mitnick élete teljesen megváltozott: a világ egyik legkeresettebb számítógép-biztonsági szakembere lett. A megtévesztés művészetében a világ leghíresebb hackere ismét igazolja a régi mondást, miszerint "rablóból lesz a legjobb pandúr."

Feltárván elénk a hacker összetett elméjét, Mitnick különböző üzleti vállalkozások kárára elkövetett átverések, csalások - és azok következményeinek - forgatókönyvét tárja elénk. Az információbiztonság emberi tényezőire koncentrálva elmondja, hogy miért nem elég a világ összes tűzfala és titkosító protokollja arra, hogy leszerelje a céges adatbázisokban kutakodókat, vagy a rendszert tönkretenni szándékozó ingerült alkalmazottakat.

Mitnick bemutatja, milyen veszélynek vannak kitéve még a legjobban őrzött információs rendszerek is a magát adóellenőrnek vagy más látszólag ártalmatlan embernek kiadó csalók miatt. A történeteket mind a támadó, mind az áldozat szemszögéből elmesélve A megtévesztés művészete egy igazi krimi stílusában mondja el, miért sikerülhettek az egyes támadások - és hogyan lehetett volna elkerülni azokat.

Ennél is fontosabb, hogy Mitnick jóváteszi életének korábbi szakaszában elkövetett bűneit. Egyedi irányelvekkel lát el bennünket azzal kapcsolatban, hogyan hozhatunk létre olyan eljárásokat, képzési programokat és kézikönyveket, amelyek biztosítják, hogy a cég biztonságtechnikai eszközeibe fektetett pénzt nem az ablakon dobtuk ki.

A biztonsági sebezhetőség megelőzésével kapcsolatos tanácsait abban a reményben adja, hogy ezentúl az emberek éberebben védekezzenek a biztonságot fenyegető legnagyobb veszély, az emberi természet ellen."
__________________________________________________

"A szerzőkről:

Kevin D. Mitnick világszerte több vállalat biztonsági tanácsadója, a Los Angeles központú Defensive Thinking (defensivethinking.com) tanácsadó cég egyik alapítója.

Az amerikai Szenátus kormányzati ügyeket vizsgáló bizottsága előtt tanúskodott a kormányzati információs rendszer biztonságát garantáló törvénykezés szükségességéért. Cikkeit a főbb hírmagazinok és üzleti lapok jelentetik meg, szerepelt a Court TV-n, a Good Morning America, a 60 Minutes, és a CNN Burden of Proof és Headline News műsoraiban, több üzleti eseményen volt vezérszónok. Heti rádióműsort vezetett a Los Angeles-i KFI AM 640 rádiónál.

William L. Simon több tucat nagy sikerű könyv, egy díjnyertes film és forgatókönyv írója."