Kedves Sera!
Eloszor is koszonom, hogy normalis hangnemben szolsz hozzam, sajnos mostanaban kevesen tettek ezt. Nem szeretem, ha valaki keveri a kulonbozo topicbeli hozzaszolasokat, mert nem sok kozuk van egymashoz. A kerdest inkabb a masik helyen kellett volna feltenned, de mindegy, most mar akkor ide valaszolok: termeszetesen soha nem drogoztam, nem ittam es nem cigiztem mikor gyerekekkel voltam, sot, elotte a nap folyaman sem (kiv. cigi, de gondolom, az nem bun, ha a csaladhoz menet elszivtam 1 szalat). Gyerekek mellett soha meg csak ragyujtani se jutott eszembe, meg kint a jatszoteren, udvaron se, pedig azt sok szulo megengedi. (Szerintem nem helyes, en se biztos, hogy raszoktam volna, ha nem cigifustben novok fel otthon)
Azt hiszem, a legtobben atesnek egy "szorakozos" idoszakon eletukben, hat nekem ilyen volt a kozepiskola utolso eve +utana 1 ev munkakereses, munka (nem bebiszitteri!), es felvetelire valo tanulas idoszaka. Akkoriban szivtam fuvet, nem hiszem, hogy ez befolyasolta volna az 1-2-3 evvel kesobbi munkaimat. 19 evesen kezdtem egyetemre jarni, mellette bebiszitterkedtem, fuvet egyaltalan nem szivtam, alkolholt kb. havonta ittam, termeszetesen buliban, nem a gyerekek kozott.
Egyebkent teny, hogy nem volt nekem valo munka a bebiszitterkedes, ezt eleg hamar belattam. Mindig is real beallitottsagu voltam, kisgyereket kozelrol a tanfolyamon lattam eloszor... csak hat 18 evesen fogalmam nem volt, mit kezdjek magammal, rossz tarsasagba keveredtem, ahol teljesen letettem korabbi tovabbtanulasi szandekomrol, szakmam nem volt, nem ertettem semmihez... mar nem is emlekszem, hogy jott ez a bebiszitterkedes. Hirtelen otlet volt, vagy a baratnom talalta ki, nem tudom. Mindenesetre a legjobb baratnommel kozosen elvegeztuk a tanfolyamot, en csak egy ev mulva talaltam eloszor munkat (gondolom, a szulok is ereztek rajtam, hogy nem nekem valo munka), a baratnom viszont mar 5 eve sikeresen szitterkedik, kozben ovononek tanul, szereti, amit csinal, szoval legalabb neki bejott a dolog.
Bocsi, kicsit bo lere eresztettem. :-)