SzobaCica Creative Commons License 2003.02.06 0 0 74
Szia, Agibagi!
Teljesen egyetertek veled, en sem hagynam egesz nap masra a gyerekemet (aki meg nincs), en is nagyon felnek, hogy a "masikat" jobban fogja szeretni. Hallottam ilyen esetet, bebiszitter baratnom meselte, hogy ot azert nem alkalmazzak heti 20-30 oranal tobbre, mert az anyuka ettol fel. Van ugyanis egy ismerose, aki annyit hagyta bebiszittere a gyereket, mig egy napon azt vette eszre, hogy a kicsi mar nem ot szolitja mamanak, hanem a bebiszitteret. Szomoru es elgondolkodtato eset.
Egy ellenpelda: 1x-2x vigyaztam egy kislanyra, akihez napi 10-12 oraban jart a bebiszitter. Szulei fiatalok voltak, nagyon aranyosak, nagyon kedvesek es latszott, hogy imadjak a picit (kb. masfel eves volt), csak hat a munkajuk miatt nem tudtak eleget vele lenni. Elsore sajnaltam szegeny babat, de ahogy jobban megneztem... boldogabb, kiegyensulyozottabb kisgyereket en meg nem lattam. Egesz nap mosolygott, nevetgelt, hihetetlenul gyorsan osszebaratkozott mindenkivel, a szuleit pedig egyenesen imadta.
A tanulsag: bizony, veszelyes lehet, ha tul sokat van bebiszitter a gyerekkel, de ez nem csak az egyutt toltott idotol fugg: sokat szamit a szulo-gyerek kapcsolat (ami ettol fuggetlenul lehet jo) es a gyerek szemelyisege.
Előzmény: Ágibági (70)