AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.06 0 0 362
Deninek eredetileg a következő volt a terve: higyje azt mindenki, hogy eltünt, vagy elbujdosott, és ő majd idegennek kiadva visszatér daliaként, hogy így meghódítsa a derék termetű királykisasszonyt. A barlangba betérve azonnal meg is itta a varázsitalt, bár nem számolt annak iszonyú ízével, így csak nagy önfegyelemmel tudta visszatartani a hányást. Ez a művelet olyannyira megviselte, hogy utána mély álomba merült.
Arra ébredt, hogy valami nyomja a talpát. Legnagyobb megdöbbenésére a 4 méter távolságban lévő szemközti fal volt az, egyetlen éjszaka alatt nőtt ennyit. Kicsit megdöbbent, de már nem volt visszaút.
Döbbenetét fokozta, hogy még aznap estig újabb 4 métert nőtt. És a növekedéssel egyidőben igen felszaporodott benne a tesztoszteron is, és egyetlen vágya volt: húst akart, lehetőleg friss húst. Különben is agyában összeadódott minden eddigi keserűsége, és mindenáron bosszút akart állni az ország népén. Hatalmas léptekkel csörtetett vissza, közben le-lenyúlt maga mellé, felkapott egy szarvas, megette, útját kiköpködött szarvasagancsok jelezték.
Elképzelhető a hatalmas megdöbbenés az országban, mikor észrevették. Deni mély mutáló hangján rájuk zúdította minden dühét, orditó hangjától háztetők szakadtak be, ablakok törtek ki. Szerencsére a hatalmas ordibálás után némileg megkönnyebbült, és nagy dérral-dúrral visszament a barlandba.
Az országban létrejött a válságstáb: a vének tanácsa arra a következtetésre jutott, hogy vagy szép szóval meggyőzik Denit arról, hogy ugyan igya meg már az ellenitalt, és éljen köztük tovább boldogan, már senki sem fogja csúfolni, vagy pedig - ha ez nem megy: Az ország összefog és ha kell ezer és ezer kad, lándzs segítségével, de megölik, hiszen ez így nem mehet tovább.
Képünk épp azt ábrázolja, mikor a varázslódoktor hívására Deni megjelenik a barlang ajtajában.
Hogy milyen eredményre jutnak, azt nem lehet tudni. De a varázslódoktor igen bűntudatos pózban van, és az idétlen vigyor Deni arcán azt jelzi, hogy talán tárgyalásos megoldás lesz a vége.
Előzmény: AliceCsodaországban (358)