Kedves SzobaCica!
Szerinted van itt valaki, aki nem gondolta át alaposan a gyereke névválasztását???!!! Akik az utolsó pillanatban, meggondolatlanul adnának nevet a gyereküknek, elő se fordulnának itt, mert nem érdekelné őket a téma annyira, hogy erre egy percnyi időt is fordítsanak. Ezzel szemben itt pontosan olyan emberek vannak, akik tudják, hogy ez egy fontos döntés, akik kikérték a leendő apa, a barátok, rokonok véleményét (vagy legalábbis meghallgatták őket kérés nélkül is :)) ), megnézték, illik-e a vezetéknévhez, mennyire gyakori stb., ahogy Te is felsoroltad. És mindannyian jót akartunk a névvel, és lehet, hogy Neked nem tetszenek az általunk választott nevek – bár én szerencsés vagyok :)) -, de előfordulhat, másvalaki igenis örülni fog 20 múlva is, ha Eszternek, Katának, Zsófinak, Rozinak vagy egyébnek nevezték el, mert NEKI megfelel és tetszik. Esetleg kifejezetten azért, mert nem tucatnév, vagy mert nem a külföldöt majmoljuk vele, mint ahogy ritkán találkozunk Angliában vagy másutt Emőkével, Emesével, Csongorral és egyebekkel, mert ott nem az országon kívüli elvárásoknak akarnak megfelelni a szülők, hanem a saját döntésük alapján nevezik el gyerekeiket, jószándéktól vezérelve. Lehet, hogy nekünk nem tetszően, de nem is ez a lényeg. És mi is itt valamennyien jót akartunk a névválasztással, mint ahogy valószínűleg a Te szüleid is. Honnan a manóból tudták volna ők hogy Neked nem fog tetszeni a neved???? Ezt senki nem tudhatja előre. Se a Loretta mamája, se a Rozié :)))).
Részemről lezárom ezt a vitát, eleget beszéltem, nem akarom magamat ismételgetni, uff :)))
Kriza