Törölt nick Creative Commons License 2003.02.04 0 0 76
Summázva a dolgot. Szerintem nem működik a gyakrolatban illetve részlegesen működik az a "mozgalom", amit elképzeltél. Néhány emberrel bejön, de sajnos a többségél tapasztalható, hogy meglovagolják a szelídséget és még szemtelenebbé, még gorombábbá válnak, visszaélnek a kedvességgel és a jóindulattal; támadásnak veszik vagy bizalmatlanságból visszautasítják, félreértik stb.

Ma a divat, a siker, a trend diktál és sajnos szinte semmi más.
Ezért gondolom, hogy ezt az alapgondolatot, valahogy menővé, trendivé kellene tenni. Ha a Big Brother -ből kilépő nulla-senki kölök sztár lehet, akkor pláne sztár lehet egy ilyen gondolat is! Csak meg kellene találni hozzá a megfelelő médiumot és kidolgozni a célszerű mépszerűsítő stratégiát, technikát. Nem mondom, hogy egyszerű és momentán ötletem sincs, hogy konkrétan hogy lehetne kivitelezni, de szerintem ez inkább működne, mint ez az afféle "Pay it forward " mozgalma.
Várj csak!
Mégis van egy ötletem.
Pl. lehetne úgy, hogy keresni hírességeket, menő, sikeres embereket, sztárokat, akik példaképek ill, akikre hallgat-, akiket bálványoz a tömeg. És felkérni, megnyerni őket, hogy hírdessék ezt a hozzáállást, mutassanak példát, ahol lehet hangoztassák, demonstrálják.
Ez szerintem például lehetne egy út, hogy ezek az értékek népszerűvé váljanak, ez a fajta magatartás divattá váljon és elterjedjen.
Szerinted?

Előzmény: mehrlicht (75)