Kígyóevő Riki Creative Commons License 2003.02.01 0 0 34
„Orbán magyarázatot vár a nyilatkozatról

A többi magyar állampolgárral egyetemben várom, hogy megtudjam, miért volt erre szükség – mondta Orbán Viktor volt miniszterelnök a Népszabadságnak a nyolc európai vezető Buxh elnöknek küldött, Irakról szóló nyilatkozatáról. Orbán a Freedom House által rendezett nemzetközi ferencia díszvacsorája előtt nyilatkozott. – A hivatalban lévő miniszterelnököt kellene megkérdezni, hogy miért csatlakozott a nyilatkozathoz. Mi a béke oldalán vagyunk, tehát ámi hiszünk a békés megoldásban. Úgy látjuk, hogy ennek még van lehetősége, nem értjük, hogy miért kell ennyire előre szaladni. De majd biztosan kapunk erre magyarázatot – tette hozzá Orbán.
Arra a kérdésre, hogy ő igennel vagy nemmel fog-e szavazni az EU csatlakozásról szóló április 12-i népszavazáson, Orbán ezt válaszolta: a Fidesz kongresszusán a párt hozott egy határozatot, amelyben arra kérte a választókat, hogy szavazzanak igennel. Én is szavaztam, és tartjuk a szavunkat – mondta.
Tegnap este egyébként a polgári körök honlapján háboruellenes tiltakozás jelent meg, több mint húsz kör nevében. A „Magyarország a kommunista ügynökök és Amerika hálójában” kezdetű állásfoglalás tiltakozik Medgyessy Péter és a magyar kormány politikája ellen.„

Népszabadság, 2003. február 1.

Orbán Viktor még véletlenül sem tud, még kevésbé akar igazat mondani.
Legjobb lenne, ha eltakarodna Magyarország területéről családjával és az egész aljas kompániájával együtt.
Azt hiszem ezt a felkérést nem kizárólagosan én támogatnám.

Riki