Fefe_2108 Creative Commons License 2003.02.01 0 0 38
Hi!

Örülök, hogy lassan megértjük egymást :)

> Örülök, hogy ilyen lyol megy sorod, de azért vannak olyan helyek is, ahol ezerrel zsigerelik az embereket a munkában..

Miért írod ezt? Én, úgy tűnik, hatékonyan tettem azért, hogy ne zsigerelhessenek (meg a szüleim is tettek nyilván, ha nem is közvetlenül), de mindenki tudja, hogy nagyon kevesen vannak ilyen szerencsés helyzetben. Csak azért írtam ezt, hogy kicsit árnyaljam az "anyagi javakért pedálozik" képet, hiszen én max. azért pedálozok egy kicsit, hogy tényleg csak kicsit kelljen pedáloznom, azon túl pedig mindent kedvem szerint. Remélem, érthető :)
Én nyilván nonszensz azt gondolni, hogy én csak azért anyagiasabban élnék, mert más a filozófiám, mert minden létezőt az anyagi világ részének tartok, az embert is, teljes egészében.

> Egyetértek nagybandival, gyakorlatilag sokkal kevesebbet tudunk, mint gondolnád. Én elképzelhetetlennek tartom, hogy valamelyik nap, mondjuk kedden kijeleni a tudostársadalom, hogy innen már mindent tudunk..

Hogy Nagybandi ilyesmit adott a számba, arról nem tehetek :) Mindentudás még a Mindentudás Egyetemén sincs :) Én elsődlegesen arról a tudásról beszéltem, amivel én (is) rendelkezem, ami persze hézagos, de elég ahhoz, hogy az embert tudattal, lélekkel, tokkal-vonóval együtt el tudjam képzelni az anyagi világ részeként, és hogy ezt az anyagi világot el tudjam képzelni nem-anyagi világ nélkül.

> Az elme és a lélek nem ugyanaz! Az elmét fel lehet térképezni, a lélek nem térképezhetö szerintem. Azért, mert nem anyagi része a

Szerinted így van, én ezt értem... és, remélem, te is érted, hogy szerintem meg nem így van :)

> világnak.. Söt: a tudatalatti sem mérhetö, csak a hatásai...

Nem mérhető? Ezt honnan tudod? Szerintem csak senki nem jött még rá, hogy mit kéne mérni aközött a rengeteg idegsejt között.

> Ami a baj, hogy semmi másrol nem szol az élet, mint hogy mit vegyek, olyant akarok mint a másiknak, sokkal több pént akarok, élvezeteket akarok, és az ember azon része, ami egy kicsit több, mint a többi állatnál, háttérbe szorul..

Ebben tökéletesen egyetértek veled és egyetértettem eddig is. Én is egyfolytában ezt érzem és nagyon nagy bajnak tartom, csak lécci ne kend rá mindezt a materialista világképre, mert ebben nincs igazad. Nem ilyen könnyű bűnbakot találni.
Ex-barátnőm pl. a leganyagiasabb, leggyakorlatiasabb és az egyik legfelszínesebb ember volt, akit valaha ismertem (jól kifogtam :), miközben olyan szinten hívő volt, hogy gyakorlatilag nem lehetett a jelenlétében kiejteni az "evolúció" szót.

Ha jól értem, ez a topic igazából nem annyira a hitről akart szólni, csak félrecsúszott a nyitó hozzászólás megfogalmazása miatt... inkább az emberek üressége, felszínes gondolkodása a probléma, és, ahogy írtad, az, hogy háttérbe szorul az, amitől az ember több az állatnál. És nem ennek a különbségnek a pontos definiálása a fő kérdés. Jól látom?

Előzmény: rinpoce (35)