dpman Creative Commons License 2003.01.29 0 0 80
Sziasztok!

Hitelfelvétel előtt állok (új, épülő lakás vásárlása, a bank a finanszírozó)

Több konkrét kérdésem is lenne (ha már ez a "konkrét kérdések" topic:)
- Az önerőhöz kell egy pár embertől kölcsön kérnem és azt tutalják illetve beteszem a számlámra. A kérdés az hogy nézi valaki, hogy honnan nyomtam oda hirtelen pár milliót??? Valami iylesmiről volt szó régebben úgy emléxem...hogy ha valaki 1 vagy 2 milkánál nagyobb összeget tesz be akkor azt jelenteni köteles a bank...vagy nem így van?

- Jogilag normális megfogalmazás-e az a szöveg, hogy: "Amennyiben a hitelt nyújtó bank nem adja meg az igényelt X millió forint hitelt, úgy az Eladó köteles visszafizetni a vételárrészletet és a foglalót is!" Nos? ügyvédek, jogászok vannak itt? :)

- A vételár 40%át le kell pengetnem az adásvételi szerződés megkötésekor! A bankban azt mondta az ügyintéző hogy vigyem az átutalási bizonylatot és azzal igazolom az önrészem (mivel ugye az elbírálásra már az eladó számláján lesz, ami egy otp-s zárolt számla) Ez így rendben? Bízhatok az információt adó nőben?

- IGazábólaz izgat hogy ha nem kapjuk meg a hitelt akkor ne veszítsünk milliókat. Tudtok mondani más esetet, példát, ahogy Ti csináltátok az egész lakásvásárlást?

- Még nem láttam a szerződés tervezetet, de gondolom a vételár részletek ütemezését csak akkor fogadjam el, ha biztos, hogy addigra megkapom a banktól a hitelt? (már amennyire biztos lehet benne)

Egyenlőre ennyi... :)
köszi előre is a válaszokat