tölgy Creative Commons License 2003.01.28 0 0 7
Sziasztok!
az anyajegy-szemölcs-szeplő ugye külön kezelendő (a meghatározásaik)
ami veszélyes ezek közül a festékes anyajegy!!
(de vannak másfélék is!)a kiemelkedő barnás/fekete , hámló, levedzős, szederre emlékeztető felszinű, és mindez akkor kerül levételre ha :nőnvekedni, vedleni, levedzeni, vérezni kezd, és akkor ha semmit se "tesz"éppen csak van, de veszélyes helyen, ahol pl beleakad a lánc, irritálja a ruházat pántja, ütésnek, dörzsölésnek kitett .
(hallottam végzetes kimenetelü eseteket láncbeakadással, lábon lévőnek szánkóbalesetnél ütéssel sérült anyajegy okozta áttét kialakulásról)

nem veszélytelen az eltávolítás sem!! mert való igaz, hogy bőrgyógyászatok leégetik, kikaparják, kikanalazzák, de akkor a gyökerek nincsenek kivéve, bennszakad egy darabka és ujra nő, később persze.
a bőrrák veszélye abban áll, hogy nem fáj, nem tudunk róla mikor aktivizálódik és képez áttétet-ami szintén nem jelez fájdalommal sokáig!!!

a bőr viszketése, pirosodása a már régen kivett két nagy anyajegyem helyén,/ 5 öltés ma is látszik ha nagyon nézem:-)/, szóval mindig megijeszt, az orvosok nem adnak igazán választ fele a kivétel ellen van!/ne bolygassuk!/ másik fele bátran vág, igaz nem az ő veszélyhelyzete! és bagatelizál, és valóban visszajön a szövettan negativan!

de!!!
tényleg csak azt vetessétek ki ami veszélyeztetett helyen van!! gondoljatok bele hány embert láttok csunya anyajegyekkel az arcon, és biztosan őket is zavarja!! valamiért mégis inkább viselik a tekinteteket! nem hiszem, hogy pénzkérdés!!

onkológus véleményét kell kérni részletesen!!
nem kozmetikus-bőrgyógyászét!!!
egyébként én 7ezer ft/db-ot hallottam nemrégen maszekban , igaz vidéken.
de mondom, a szemölccsel lehet ezt csinálni,/hajszálas elkötést is hatásosként meséltek öregek/ de az anyajeggyel körültekintőnek kell lenni!
magam is fehérbőrű vagyok, anno sok leégés nyomait hordom, de pl afiatal lányok előszeretettel nyomkodják a miteszereket (biztos a fiuk is) nos pl az arcomon ennek egyik barna kidudorodás lett a következménye, oda jött a festékanyag, és persze az arc szőrei ebben nem pihék már!és a tépkedés is irritáció!
de ez sem anyajegy!

hitelesség-öszinteség az orvos részéről ! ez a legfontosabb!! bátran fel lehet tenni a kérdést: lányának/fiának megcsinálná-e? ajánlaná-e?
és utána rábízni! de kontrollra visszajárni!
aki ezt feleslegesnek itéli abban nem biznék nagyon!!

döntés mindig a sajátunk!!!!
mint az életünk!
mi a fontos, mennyire éri meg?

üdv:tölgy

(ja és van két pici szürkés-v.barnás, lapos alig kiemelkedő -rizs-lencse közti nagyságu-valami, mert nem anyajegy !! amit nagyon félve figyelek pár éve magamon.
a többitől nem félek!
de ezek aggasztanak./

üdv:tölgy