Elm Creative Commons License 2003.01.27 0 0 78
Eraszt,

a megvasarlando lakas biztos hogy fedeztkent bekerul (elmeletileg el lehet ettol terni, de nem erdemes). Kiegeszto ingatlanfedezet csak annyi kell, hogy a felvett hiteltnek kb. a duplaja legyen az osszes ingatlanfedezet piaci erteke. Tehat ha 10M lenne a megveendo, es ehhez mondjuk kene mind a 10M hitelbe, akkor legalabb meg egy 10M piaci erteku lakast be kell vonni jelzalogba. Hogy az egy vagy tobb lakas az mind1, csak a bank is elfogadja. Sot a tobb a kevesbe celszeru, mert arra is kulon kell jelzalog, mas tulajdonosok, stbstb, szoval macera.

Vasarolhatsz amit akarsz, kerdes MILYEN hitelt kaphatsz hozza. Az ujhoz jar a legkedvezobb kiegeszito kamattamogatasos, de az hazasoknak, vagy egyedulallo gyerekesnek. Ha van vmelyikotoknek gyermeke, akkor lehet az egyedulallo, Te meg csak adostars, bar ezt is a banknal kell megkerdezni...
Amugy meg a sima, hasznalthoz jaro tamogatott hitel mehet, az se sokkal magasabb reszletu.

A baj az, hogy az onero nemigen szamit, ha tenyleg van megfelelo plusz ingatlanfedezet, de a jovedelemnek altalaban akkor is meg kell lennie, mert szeretnek latni, hogy tudtok torleszteni. De elmeletileg azt is kivalthatja a plusz ingatlanfedezet, ez a gyakorlat kulonbozo a bankoknal. Mindenesetre van eselyetek a hitelre igy, de az onero/jovedelem/fedezet szentharomsag aranya erosen fugg egymastol, es attol, hogy a bank mit szeret jobban. Keves onero es jovedelem mellett, de eleg nagy ingatlanfedezettel is lehet hitelhez jutni elmeletileg.

A torlesztoreszlet fugg a hitel fajtajatol (%) is, ugyhogy passz.

Előzmény: Eraszt (76)