Cirfandlia Creative Commons License 2003.01.27 0 0 14306
Salánkiék, bár próbálkoznak; de inkább állnak a Vargaborékhoz közelebb; mint a Szeremley, Jásdi vonalhoz. Erősen ráállva az igénytelen német turizmusra - hatalmas táblával Tihanynál édes vörösbort is kínálva.
Az Opperheim, akitől a párlat volt ők azok?: http://www.opperheim.hu egyszer megnézhetnénk őket!

más, ittam a 7végén: Montevino Cuvée 01, (Chard. Olasz) ez a vylyan kisgyemeke, a fiatal, nem igazán borfogyasztó réteg megnyerésre; a bor végtelen könnyű, (11.5 alc) illatos inkább hasonlít irsaira mint Ch./olaszra. Jól iható, de szerintem vétek ezeket a fajtákat ilyenre pazarolni.
Bakondi 99es Egri Cuvée, most nem volt olyan szép mint kb 2 hónapja, illat zárkózott, picit savanykás, de még mindíg nagyon megéri a metros 1200~ árat.
Vill. Borászat:
"V" sor. 2000es vörös kuvé? Zweigelt és Rubintos! (ilyen is van nekik?:)) szőlőkből, az évjárat kicsit vastagította az amúgy gyengécske bort;
Chat. Teleki 98as Alex cuvée (P.n.- Merlot) gyengébb évjárat szerencsétlen párosítása; ez a bor vmiféle kakukktojás a Teleki sorozatban sokkal szebb a többi tétel (bár a 98as C.s. sem kiemelkedő)
Egyébként egy exkluzív építészeti magazinban ("Oktogon" ismeritek?) mindenféle épületet, irodaházat, üzemi létesítményt -így a Vill. borászat új "satoját"- mutattak be; hát meg kell állapítani pazar lett, nem sajnálták a pénzt. Eddig csak kívülről láttam, úgy is eléggé impresszív volt; de az enteriőr, és a vendégszobák, kóstolóhelységek berendezése, kialakítása is meglehetősen tetszetős lett. Kérdés ki veszi majd igénybe ezt, de most már a borokra és a marketingre is rá kéne gyúriuk.
Molnár L. 99es lédig Cs.vel ért véget a hét, az egy hónapos állás nem tett jót neki; de azért még így is nagyon klassz volt.