Soká Creative Commons License 2003.01.25 0 0 706
>Meg a D60-nat is
Ez azért meglep! Kicsit off ugyan, ha gondolod inkább magánban, de érdekelnének az okok! (feltételezem, hogy nem csupán anyagi kényszerből, mert az más lapra tartozik)
Egyébiránt én nem gondolom, hogy ne lenne fair az összehasonlítás, hiszen nem az a cél, hogy megállapítsuk, melyik is a jobb gép, hiszen az tiszta sor, de én szívesen venném szemügyre a különbség mértékét. Ami pedig az objektíveket illeti, azt nyilván illene megemlíteni a D60 társaságában, esetleg még azt is, hogy az adott obi hol helyezkedik el a maga "ranglistáján". Miheztartás végett.

>Nem hiszem, hogy lenne ember, aki amiatt váltana kompakt digi gépről DSLR-re, mert elégedetlen a CCD teljesítményével.

Na, tessék, itt van egy példány :-))) De, hogy pontosabb legyek, számomra a váltáshoz az is köllene, hogy a képalkotó egység is hasonlóan legyen jobb, nem csupán a váz a maga. Három dologra gondolok: jóval nagyobb felbontás, jóval nagyobb színmélység és jóval nagyobb CMOS/CCD (leica méretre gondolok) Ebből most kettőt már teljesít a D1x, szóval biztató a folyamat.
Mindezt persze most úgy írom, mintha türelmetlenül várakozna a zsebemben pár milla erre a célra, csak a technika nem bír engem kiszolgálni :-)) hát, erről szó sincs, de azért még lehetnek vágyaim és elvárásaim..

Előzmény: Devereaux (704)