aamen Creative Commons License 2003.01.23 0 0 13
ehem. jol beszelsz:)

momentan ez ugy nez ki, hogy fizetsz a tb-nek a fizetesed szazalekaban, valamint ha van lehetoseged, most is fizethetsz onkentesen egy privatbiztositonak, pluszban.
az utobbival a tapasztalataim:
- ha koteskor van valami meglevo betegseged, ugy szerzodnek, hogy annak a ktgeit nem teritik
- ha koteskor van valami nagyon sulyos betegseged, akkor egyaltalan nem szerzodnek
- ha koteskor van valami nem sulyos de tartos betegseged, akkor egyedi elbiralas van, pld. k. hozzatartozommal azert nem kotottek, mert fel ev alatt nem volt kepes beallitani a cukorszintjet, sajat hulyesegebol kifolyolag.
- kotes elott kivizsgalas, ha dohanyzol, felaras, ha piazol, felaras, ha kover vagy, felaras. ha letagadod, jol rab@szol.
- kotes utan evente a biztosito ktgere kotelezo kivizsgalas
- a dijak olcsobbak mint a komenista tb-nel (eletkor- es nemfuggo!), dijkalkulator van pld. www.providencia.hu-n, en 12-t fizetek.
- a szolgaltatas szinvonala megnezheto pld. a www.telkihospital.hu cimen
- kisebb szirszarokat zsebbol kell fizetni es utolag fizeti ki a biztosito, nagyobb ugyeknel elozetesen egyeztetni kell a korhaz es a biztosito kozott, ha baleset vagy ilyesmi miatt surgos, akkor csak olyan korhazba szabad vitetni magad, aminek van szerzodese az adott biztositoval
- korhazi pihizest nem teljesen fizetik, telkiben fekudni napi 40 korul lehet (kulon szoba tv internet szepkilatas kulon noverke) , es ebbol (az en biztositasomra) csak 25-ot fizetnek, gondolom, hogy ne oda menjek nyari szabadsagra
- ha valami nagyonnagy bajom lenne, pld. szivmutet vagy ilyesmi, az nem fer bele a privatbiztositasba.

Előzmény: xcrow (12)