dompimomper Creative Commons License 2003.01.23 0 0 26
A felvetéseddel egyet is lehetne érteni, ha nem lenne sokkal árnyaltabb a kép. Természetesen a Blikk nem tartozik napi olvasmányaim közé, sőt a Való Világot sem nézem. A jelenség viszont súlyos probléma. Ezt kár lenne tagadni.

A tömegkultúra megkerülhetetlen, s nem gondolom, hogy minden esetben csak rossz és elitélendő dolgokat közvetít. Csakhogy ezek a műsorok nem kultúrát, hanem gagyiságot, unintelligenciát, moralitást nélkülöző, a másságot csak a botrány kedvéért bemutató kvázi "cirkuszi bohócságként" közvetítik. A szereplők pedig maguk egyszerűségében semmit sem tesznek, semmi tehetséget, valamihez való nagyfokú hozzáártést, kimagasló tudást nem mutatnak be.

A televízió hatalom, lehet rosszul és jól is sáfárkodni vele. A valóságshow az előbbit teszi. Kiegészül a primitívsége a borzasztóan egyszerű talkshowkkal, az aggasztóan katasztrófális, a más gondolkodású emberek lejáratására szakosodott úgynevezett humorműsorokkal például a Heti Hetessel.

Egészében egy nagy butítás tanúi vagyunk, amiben a pénz, a fogyasztás az első számú érdek, az üdvözítő megvilágosodás.
Ezért nem csak azokra tartozik ez az egész akik élvezik, szeretik ezeket a műsorokat, az újságokat, hanem azokra is akik nem teszik ugyanezt. Tehát ránk. Rám és esetleg Rád is!

Előzmény: Sveriges fana (23)