aloe Creative Commons License 2003.01.21 0 0 109
Néhány gondolat Dr Mrázik Krisztina bőrgyógyásztól az Aloe Vera Gelly krém alkalmazásáról

I.

"A bõrbetegségek nagy része krónikus, hónapokig, évekig tartó kezelést igényel. A hosszú ideig alkalmazott kenõcsös kezeléseknél számos mellékhatás kialakulásával kell számolni. Az antibioticumok allergizálhatnak, a hormontartalmú szerek huzamosabb ideig történõ használata során a bõr elvékonyodhat, kiszõrösödhet, értágulatok keletkezhetnek.
Ezért örültem, amikor megismertem az FLP készítményeit, hogy van egy olyan termékcsalád, amellyel természetes módon, mellékhatások nélkül kezelhetõ sok bõrbetegség. Az alábbiakban az FLP termékekkel szerzett tapasztalataimat szeretném összefoglalni.
1. Vírusos bõrbetegségek
Vírusos szemölcsök
Az FLP termékekkel kapcsolatos elsõ tapasztalataim közé tartozik a szemölcsök kezelésével elért jó eredmény, Egy közeli ismerõsöm évek óta szenvedett a körme mellett ülõ szemölcsétõl. A Magyarországon kapható összes ecsetelõt, kenõcsöt, tapaszt kipróbáltunk, eredmény nélkül. A szemölcs többszöri eltávolítás után is visszanõtt.
A szponzorom által kipróbálásra nálam hagyott Aloe Vera Gelly krémbõl adtam a betegnek, amit napi 5x használt. 10 nap után a szemölcs teljesen eltûnt és azóta sem újult ki. Ettõl kezdve rendszeresen alkalmazom az Aloe Vera Gelly krémet a kisebb egyedülálló és a mozaik típusú szemölcsökre. A mélyebb, talpi szemölcsöket eltávolítása után szintén javasolom az Aloe Very Gelly krémet utókezelésre, a sebek gyorsabban gyógyulnak és megakadályozza a kiújulást. Ugyancsak jó eredményeket értem el az Aloe Vera Gelly krémmel fõleg fiatalok arcán jelentkezõ ún. futószemölcs kezelésében is. A szemölcsökkel kapcsolatban szeretném felhívni a figyelmet, hogy a köznyelv sokszor tévesen az anyajegyeket is szemölcsnek nevezi, fontos ezek elkülönítése a vírusos szemölcsöktõl, mivel az anyajegyeket kenegetni semmivel sem szabad!
Herpes labialis
Sok beteg szenved az ajkán bizonyos idõközönként visszatérõ, fájdalmas hólyagokkal járó herpestõl. Sírva jött a rendelõmbe egy hölgy, akinek a felsõ ajka duplájára duzzadt, vörös volt tele hólyagokkal. Az Aloe Vera Gelly krém óránkénti alkalmazását javasoltam. Két nap múlva boldogan jött vissza megmutatni, hogy az ajkán csak finom hámlás jelzi a hólyagok helyét.
Mivel a herpes vírus aktiválódását nagymértékben befolyásolja az immunrendszer egyensúlyának megbomlása, a megelõzésre a Gél fogyasztása, helyileg pedig az Aloe Lips használata javasolt.
Övsömör
Ugyancsak az immunfunkciók romlására vezethetõ vissza a bárányhimlõ vírus aktiválódása során jelentkezõ, igen fájdalmas betegség az övsömör. Kezelésében javasolt az FLP termékek közül külsõleg az Aloe Vera Gelly krém és a First, belsõleg a Gél, a méz és a Forever Kids.
Aphták
Sokak életét keseríti meg a gyakran, akár minden menstruáció alkalmával visszatérõ aphta (apró, fájdalmas hólyagok a szájban). Kezelésében jó hatású a First és a fogkrém, a kiújulás pedig megakadályozható a Gél vagy a Berry Nektár fogyasztásával."

II. rész hamarosan