oncogito Creative Commons License 2003.01.19 0 0 434
Üdv lépcsőmászó!

Nemcsak neked írom, amit írok, hanem minden eddigi hozzászólónak, akivel külön oldalon állok.
Azért tisztázzunk egy-két dolgot, mert nem szeretem a ködösítést.
Négyszázvalahány hozzászóláson keresztül te/ti taglaljátok, hogy az általad pontokba szedett és jellemzett "hervasztó ünneplési rend" alaján ítélitek meg a zsidókat, a holocaust témát és a könyv értékét.
Viszont azok a "hervasztó ünneplési rendek" üzenik, hogy:

"akárhol, akármilyen formában megismétlődhet Auschwitz, és tökmindegy, milyen új nevet kap."

Eddigi megnyilvánulásaidat/megnyilvánulásaitokat NEM ezen utóbbi mondat ragyogja be enyhén fogalmazva. Mert tagadjátok a kollektív felelősséget, ami pedig pontosan a bizonyos mondat kulcsa és nem aszerint értendő, ahogy ti akarjátok beállítani: ártatlan emberek igaztalan lelkiismeretfurdalás keltése.
Lépcsőmászó, hiszen ha a te megítélésedben is az eddigiek az általad jellemzett "hervasztó ünneplési rendek" jelentik a holocaust témát, ne csodálkozzon senki, hogy ma is vannak, akik ennél továbbmenve fizikai értelemben is tesznek ellene. És nem enyhítő körülmény, hogy nincs benned agresszió, de van benned olyan, ami az agressziót felszíthatja, mert nem hangsúlyozod ki azt a bizonyos mondatot, csak az ellentét meglétét fejtegeted. Régen is élhettek olyan emberek, akik semmi rosszat nem akartak és tettek, de ellene sem egy lépést sem. Ma is azt sugalljátok, hogy unalmas a téma, felejtsük már el, talán meg sem történt, vagy ha igen, nem is úgy és nem is olyan nagyon. Pedig meg kellene tanulni helyesen fellépni dolgok ellen és főleg azt, hogy mik a helytelen dolgok még csírájában, mert ma is és bármikor megismétlődhet minden. Ez a felelősség pedig nincs meg benned (ezért is írtam és hívom fel figyelmed ha elkerülte volna a 352.sz.hozzászólásom), mert számodra/számotokra az a fontos hogy mindenből jobb és baloldalt kovácsoljatok, bármi áron.
Pedig, hogy megint fejből idézzek:
"Nem elég a jóra várni,
a jót akarni kell,
és nem elég akarni,
de tenni, tenni kell"

Ezennel elhagyom a topicot, mert kifáradtam a sok rossz közérzetet adó gondolattól.Attól, hogy engem vádolnak, holott MINDIG visszaütök, attól hogy aki megakadályozni akar rosszat, arra ráfogják hogy provokátor, attól hogy az emberi szenvedést méricskélitek hasonlítgatjátok és attól hogy nem volt a mondataitok között egy emberi szó sem. Vigyétek tovább a topicot ha akarjátok és alakítsátok tetszés szerint - akárcsak a környezeteteket.
Én azt hiszem ezidáig mindent elmondtam, ami a témában véleményem volt.

oncogito

Előzmény: lépcsömászó (432)