Üdv Mindenki!
Én is olvastam a Sitchin-féle könyvet, a mű tulajdonképpen nem rossz, de Sitchinnek jópár tévedése van. Aki kiváncsi rá, elolvashatja a (http://www.facadenovel.com/sitchinerrors.html#elochim )címen. Aki irta, az egy Michael S. Heiser nevű, PhD diplomával rendelkező kandidátus a Wisconsin-Madison egyetem Héber és Sémi tudományokkal foglalkozó szakáról. ( Vajon Sitchinnek milyen végzettsége van? Tud valaki erről valamit? )
Akyra:
1. Az sumer alvilág uralkodója Nerghal, Ereshkigal a felesége volt. A KUR-t, mint ősi istennő nevét érdekelne, honnan vetted. (És melyik ősi istennő neve és melyik nép mítosza szerint???)
2. Feltételezésed, miszerint a sumerek hittek a reinkarnációban, teljesen alaptalan. Sehol nem olvastam ennek semmi bizonyítékát. A természeti körforgás egyszerű tény, de ez az anyag körforgását jelenti, nem a lélekét.
3. A déli-félteke elmélet úgy ahogy van, marhaság. Eszerint ugyanis az északi félteke alatt van a déli - de ha más szögből nézem a földgolyót, akkor viszont a déli alatt is lehet az északi. (sőt, a keleti félrész alatt a nyugati és fordítva)
4. A sumerok sámánikus hasonlóságának a bizonyítékaira megintcsak kíváncsi lennék. Én ezidáig semmi konkrét bízonyítékot nem találtam.
5. A 6-os számrendszerben való számolási elmélet nagyon jól hangzik, mert sok mindent bele lehet magyarázni. Kérdés azonban, hogy erre mi Sitchinnek a konkrét bizonyítéka.