Holdwine The Real Creative Commons License 2003.01.17 0 0 11
Őszintén szólva nem csak a filmről van szó a másik topicban, csak most, mert az aktuális eléggé. Nekem is az volt akkor a gondom, és azért nyitottam külön topicot, aztán kedves barátom felhívta a figyelmemet, hogy tévedtem :-)

Mindazonáltal elég körülményes végigolvasni azt a topicot, pedig rengeteg mindent átbeszéltünk már rajta, például Bombadil Tomát is, akiről lényegében nem lehet tudni, hogy micsoda, talán a leginkább hozzám közelálló értelmezés szerint ő egyzserűen Ő, Középfölde megtestesült szelleme, lényege, aki viszont talán csak azért került bele az opuszba, mert a professzor nagyon szerette a karaktert, amit alkotott.

Théodwynről az Encyclopedia of Arda a következő bejegyzést tartalmazza, a kedvedért utánanézek a kérdésnek.

"One of the daughters of King Thengel of Rohan, Théodwyn was the younger sister of Thengel's only son, Théoden, who succeeded his father as King of Rohan. After the birth of her children Éomer and Éowyn, Théodwyn died of a sickness, and her orphaned children were taken in by their uncle King Théoden to grow up in the royal house at Edoras. On Théoden's death, his own son Théodred having been slain in battle, the Kingship passed to Théodwyn's son Éomer.
"

Feltételezem, hogy az Iszonyat, az Ő alatt Szauront érted. Szerintem alapvetően egyenértékűek kellene legyenek a saját közegükben. Az hogy Gandalf esetleg bölcsebb, illetve Szauronnak erőt ad saját gonoszsága, az talán mellékes. (Mint tudjuk, a legtöbb esetben a sötét út könnyebben járható, gyorsabban lehet előre jutni rajta). Viszont mivel Középföldén Gandalfnak hogy úgy mondjam meg volt kötve a keze, nem lett volna esélye Szauron ellen, de nem is ez volt a célja.

Üdv

Holdwine

Előzmény: playboy2002 (10)