Venyerin Creative Commons License 2003.01.15 0 0 29
Ha a többi oktatás-szidó úr és hölgy analfabéta is, legalább a topicnyitótól elvárható lett volna, hogy végigolvassa a hivatkozott cikket, ne csak a bevezetőjét.

Sok felesleges zsákutcát kikerülhetne így a vita. Igaz ugyan, hogy az anyázásban viszont kifejezetten zavaróak tudnak lenni az ismeretek...

Pár idézet a cikkből:
"A közoktatási törvény módosításának tervezete előírja, hogy a kerettantervben meghatározott óraszámon felül, azokon a napokon, amikor nincs testnevelésóra, a pedagógusoknak játékos testmozgást kell tartaniuk. Az elképzelés szerint a testmozgást napi fél órában a tanórák végén és az óraközi szünetek maximum ötven százalékában kell megtartani. "

"A minisztérium tegnapi egyeztető tanácskozásán elhangzott: a törvény beiktatásáig lesz idő a tanárok tanítói átképzésére."
(Azaz alsó tagozaton is lesz tesi.)

"Ma sincs meghatározva a testnevelésórák felső korlátja"
(Sincs, mert nincs és nem is tervezik.)

"Magyarországon lévő 5350 általános és középiskola 20 százalékában nincsen tornaterem vagy tornaszoba"
(Azaz ezer feletti ilyen hiányzik.)

"Sió László is megerősíti, hogy nincs elég tornaterem, (...) a korábbi ciklusban az Ifjúsági és Sportminisztérium évente 500-700 millió forintot költött a tornatermek felújítására, illetve létesítésére, ami 25-30 tornatermet érintett évente."
(Ha egy fideszes mondja, biztos tuti. Ezek szerint (optimistán fele-fele újjal és felújítottal számolva) a programjuk szerint alig 70-80 év, és jó lesz a helyzet. Gratula...)

"Megdöbbentô adat, hogy a felsôsök körülbelül harmada azért hagyja abba a rendszeres testmozgást, mert a tanulás mellett nem marad rá ideje."

"A SZÜLÔ: Vargáné Vass Andrea szerint egy szülő a mai viszonyok között el sem várja az iskolától, hogy ott gyermeke testneveléséről tökéletesen gondoskodjanak."

"A DIÁK: "Ötödikig az osztályfőnök tanította a tornát is. Akkor még főleg játszottunk.” Anna szerint sok diáknak van felmentése testnevelésből, sokan azért szeretik ezt az órát, mert addig sem kell tanulni."

Előzmény: tanu X (-)