haliho Creative Commons License 2003.01.15 0 0 154

Szia Idike!

Ha jól tudom Te Angliában vagy, amit én írtam az kimondottan németalföldi tapasztalat volt, és lehet, hogy annak se 100%-ban igaz.

Télleg Balletje, ha nem vagyok indiszkrét, ti hosszú távon haza szándékoztok jönni? A mondandód nekem kicsit úgy hangzott (a pár laza évről).

Nálunk nagyon jó volt a kint töltött fél év ilyen szempontból. Sok vonalon - így a sulival kapcsolatban is - megtanultam, hogy nagy ajándék is lehet gyüttmentnek (:-)) lenni. Ugyanis az ember itthon hosszú távra tervez, de ott mindannyian tudtuk fél év, oszt annyi. Kit érdekel, hogy hányasa lesz mondjuk hollandból a gyereknek? Úgyse számít bele a világon semmibe? (Ugyanez, kit érdekel, hogy csepeg az eresz? Szólok a gondnoknak, az ő dolga. Kit érdekel, hogy hülyéket választottak meg a parlamenti választásokon? Az ő dolguk, én érdeklődve figyelem.) Alapszinten odafigyel azért az ember, de nem aggasztja magát halálra! Ha a gondnok úgy gondolja, hogy csepeghet, ha a tanár úgy gondolja, hogy nem tetszik neki a fiam 'r'betűje, ha egy kalap agyament marhát megválasztottak, hát ölég kicsi stresszt okoz, ahhoz képest, mint ha ugyanez itthon lenne.

haliho

Előzmény: Törölt nick (152)