TEE Creative Commons License 2003.01.14 0 0 584
Mi szintén építkezünk, és mint a Démásztól megtudtam, tavaly nyártól csak a telekhatárra lehet villanyórát telepíteni, még akkor is, ha nekünk végleges óránk van az ideiglenes oszlopon! Az indok: a leolvasó bármikor le tudja olvasni az órát. Ezt még meg is értem, bár tartanék attól, hogy valaki "beleköt" az én drága órácskámba! Megadták egy saját kivitelezőjük számát, akitől megtudtam, hogy ez a móka kb. 200eFt-ba kerül, mertugye a házunk előtt lévő oszlopról földkábel jönne le és be a kerítésnél a mitudoménmilyen állványos dobozban lévő órába, majd szintén földkábel a házba... A 200eFt-ot meghallva dobtam egy hátast, mert egy szimpla villanyóraáthelyezés kb. 10eFt volt pár éve!
No, aztán azóta a környéken direkt figyeltük az új házakat, hogy lássunk egy ilyen telekhatáron lévő megoldást! De csak nem sikerült ilyenbe botlanunk, mindenhol a ház falába rakták az órát! Nosza, fel is hívtam egy engedéllyel rendelkező villanyszerelőt, és azt mondta, hogy ha jobbra fordul az idő, akkor minden gond nélkül átrakja a házfalba a villanyórát... Naná, hogy őt választom! Majd kifaggatom, hogy mi ez a Démászos előírás, és megírom a sztorit!

A villamos hálózatot a házon belül saját magam szeretném kivitelezni, mert érzek magamban ennyi elhivatottságot! Ez a fórum is sokat segített és választ adott néhány kérdésemre, de az elképzeléseimet mindenesetre megvitatom a szomszéd nyugdíjas villanyszerelővel, meg azzal, aki az órát rakja át. Persze itt is kérdezni fogok, ha valami nem világos számomra! A végén meg úgyis át kell ellenőriztetnem a hálózatot, tehát baj nem lehet abból, hogy én kivitelezem!

Üdv: TEE

Előzmény: apci500 (569)