digiton Creative Commons License 2003.01.14 0 0 92
Én is avi-ba dolgozom, pontosabban odáig avi, hogy a gépbe kerül a nyersanyag. Az aviból a vegas-szal kiszedem a reklámokat, ami nem egy nagy játék, mert mindig leállok felvételkor a hülye hirdetéseknél és a vágást a capture-kor automatikusan új clip-nek menti le. Tehát csak meg kell trimmelni az elejét-végét. Ja és automatikusan 4 GB-os adagokra szedi szét. (ez azért van, mert ennél nagyobb file-t nem tud kezelni a Millenium? Lehet ezen változtatni?)

Szóval a vágólista alapján aztán mpeg-2-be renderelem a cuccot. És itt lenne jó valami gyors hardveres megoldás. Amiket eddig láttam, azok mind a capture során írnak mpeg-be. De ettől még a vágás után nem lesz gyorsabb a dolog.

TV-filmekre persze használható lenne, ha lenne valami tök gagyi kis vágó cucc, ami nem változtat (kódol újra) vágás után, csak a file-t vagdalja valahogyan. Van ilyen? Mert akkor csak egy kicsit megnyírbálja az ember az mpeg-et, aztán már írja is.

Nem tudom mit tegyek. Most még a Napóleont megcsinálom DVD-re, de aztán lehet, hogy a gépen csak saját filmjeimet fogom készíteni. Tv-re meg marad a vhs.