bigus dicus Creative Commons License 2003.01.10 0 0 7
-a rend és a káosz esetében én egy átélési és érzékelési diszharmóniát érzek-amire utaltál is a hétköznapi nyelvre való átforditása az elvont fogalmaknak és részletekben való elaprózódás,stb...
Az,hogy a rend,rendezetség méröszámot kap,pont azt igyekezik elénk tárni,hogy a káosz-rend autentikus rendszer,holott egy biológiai objektum felfogása, strukturálja ezt-nem tudom,érthetö amire gondolok ?
A "kaotikus" metorologiai változások nem egyfajta "szinjáték" az értelmezés oldaláról,hanem a részek proximatizmusából (közvetlen közeliségéböl)adódó állapot,igy nem helyes egy a nemrendezettség fogalmát használni rá.
Persze a praktikum azt kivánná,hogy a káosz "egyenletbe" foglalható lehessen és elöre jelzéseket kapjunk,az idöjárásról.
De talán ezt nem a "káosz elmélet" fogalmából kellene tenni.

A dimenzió,problematikája szorossan kapcsolódik a kozmológiai és atometriai fogalmakkal,azt mondhatnánk,hogy a "háttér" meghatározása/megértése a legnehezebb.
-Nem tudjuk,milyen geometriai alakja van annak a kozmológiai tér(idö) háttérnek amiben vagyunk.
Igy a korrekt dimenzió értelmezés viszonylagos.
-A mozgás és távolság,szög fogalmának meghatározása,szintén nem kielégitö.

A szög mozgás, számomra egy újfajta értelmezési rendszer a geometria -ahogy nevezem kvantometria tárgyalásában.
A kvantometriában (egység geometriában)a távolságok egységnyi méretekben szerepelnek.Igy a szög,fogalmát mozgásnak értelemezem,méghozzá kvantitativ,egységnyi változásnak.Mérö száma, egy irracionális szám.pl:a 45 fok = gyök 2
Nem kapcsolódik a klaszikus kör/és pi valamint 360 fokos felosztásokhoz,amikor is homogén sik/tér a felvetés háttere.

A fraktál,a térbeni kiterjedés "törése" igy számomra szög mozgás.A tér ilyetén törése,mely képeiben számomra egyfajta "gondolati lavina" ami nem vezet sehova -egyelöre.
Igy, a ködösités felé halad az, aki a fraktál jelentöségét,egy bizonyos határon túl hangsúlyozza.
Fel kell figyelni arra,hogy amikor kozmológiai magyarázatok,valamint az anyag kutatás kerül szóba,milyen fontos "dekorativ" kiegészitöi a hiányzó fogalmak leirásában, a káosz-rend magyarázatokkal együtt.

Előzmény: papetti (6)