jean-sol-partre Creative Commons License 1999.04.07 0 0 5
Kedves Grimbusz!

Nevetséges érvek!
Miért kellene mindenkinek azt gondolnia, hogy az életével csak valami isten-figura rendelkezhet? /szerintem még az istenhívöknek is csak egy része gondolja ezt/. Ma már ez emberek nagyobb többsége úgy gondolja, hogy az életével és halálával mindenki szabadon rendelkezik /és maximum a halálával a szeretteinek okozott fájdalomért terheli az öngyilkost felelösség/. Az abortuszról is megoszlanak a vélemények. Többen vannak mellete, mint ellene, és több érv is szól mellette mint ellene.
A megoldás tehát mind az abortusz, mind pedig az euthanázia engedélyezése. Ez lehetövé teszi azoknak akik elfogadják, hogy éljenek is vele, de nem kényszeríti rá az ellenzöket, hogy ök is éljenek vele.
Jelenleg viszont az ellenzök kisebbségben lévö tábora rákényszeríti az akaratát az egész társadalomra, hiszen senkinek sem teszik lehetövé az euthanáziát, azok számára sem akik azt elfogadják.
Szerencsére Európában egyre több országban engedélyezik /illetve tervezik6 az euthanázia elfogadását, és van ahol ez már bevett gyakorlat.
Reméljük a maradi bigott vallásosság és az álszent erkölcsösködés nem fog már sokáiga a haladás útjában állni.
éljen Kevorkian!
:-)
jean-sol

Előzmény: grimbusz (4)