figyelő Creative Commons License 2003.01.10 0 0 28
(Van arra vonatkozó tapasztalat, hogy "jobbosok" - hol szervezetten, hol saját kezdeményezésre - szívesen járnak át az "ellenséghez", provokálni. A DC tüntetésein is megtették, anno. Ha ez túl gyakori (néha úgy éreztem már, hogy igen), akkor fölvetődhet a rendzavarás alapos gyanúja, gondolom.

Általában azt tartom, hogy a provokálás szándékával megjelenteket is lehet kezelni, végső esetben föl lehet őket szólítani a távozásra. Hiszen valószínű, hogy az éppen jelen lévők többsége egyáltalán nem rájuk kíváncsi.
Akkor most zárójelbe teszem mindezt - csak annyi a lényeg, hogy nem kellene provokálni! Vajon mennyire volna hibáztatható az az ember, aki a hazaárulózót hirtelen fölindulásból képen vágta volna? Lehet, tán meg is akarta magát veretni ez a fiatalember, mint Toldi 1992-ben?)

Egyáltalán nem tartom elfogadhatónak, hogy egy bekiabálás - azt mondanám, bármilyen bekiabálás - miatt vádat emeljenek bárki ellen is! Ugyanakkor nagyon kevés a hiteles információ - számomra a pilhálos stb. lap hiteles forrásként szóba sem jöhet. Bár tudom, előfordul, hogy (véletlenül?)nem hazudnak...

Kíváncsi vagyok az ügy kimenetelére. Szívesen támogatnék egy tiltakozást akár most is, de talán megvárható a bírósági ítélet. Ha az a ma ismert tényeket alapul véve elmarasztaló lesz, akkor... hát, akkor kimondható, hogy a kormányváltással nem állt helyre a jogrend Magyarországon...:-)

Előzmény: dekóder (19)