digiton Creative Commons License 2003.01.10 0 0 90
A DVD írás ezen hiányosságát elfogadtam, meg igazából ritkán fogok olyan lemezt csinálni, ahol ilyen sok almenü és "extra" lesz, mint ezen az ominózuson volt.

Most másfelé érdeklődnék. Szeretnék TV-ből digitálisan felvett filmeket DVD-re írni. Tulajdonképpen megy a dolog pörfektül, csak nagyon lassan.
Vegyük azt, hogy az anyag (4gigás darabokban) megvan a gépen DV AVI-ban. Fogom a Vegas-t és kipakolom belőle a reklámokat, és esetleg kitakarom (kvázi szélesvásznúvá teszem) a tv logóját meg a korhatárkört. Majd renderelem DVD mpeg 2-be. És itt zavarodok meg, mert pl. tegnap a Napoleon kb 100 percét 16 óra 30 percig renderelte.
A kérdés: erre az esetre van-e olyan kártya, aminek a hardveres mpeg2 encodere megjelenik a vegas kimeneti formátumai listájában (ahogy a szoftveres kódolók) és lényegesen gyorsabban végez a feladattal?

Lehet, hogy ez egy irreális igény?

(nézegettem a neten. Volt valami olyan megoldás, hogy a kártya DV kimenetét belevezeted egy digitális kamerába, majd a kamera analóg!!! kimenetét vissza a kártya AV bemenetére. Mindez 60 rugó körül. Nem vagyok benne biztos, hogy a hardveres konverzióhoz a jelnek meg kéne járni az analóg állapot "poklát"... Ja és előtte avi-ba kell renderelni, tehát nem úszom meg a szoftveres kódolást)