Daikini Creative Commons License 2003.01.09 0 0 21
Szia Amida es mindenki mas is,

"Ezzel el is dölt mindenkinek a világban a sorsa Vezető hatalomhoz jutottak a nem pápista államok, nem kötötte őket róma tudományellenessége!"

A nyugati civilizaciorol:

A nyugati civilizacio lassul. A keleti dinamikaval nem veszi mar fel a versenyt, ha ez az egyesult Europa letrejon, akkor talan. Szereny es maganbecslesem szerint 2030-ban mar egyertelmuen Kinae lesz a vezeto szerep, majd India koveti, es talan Afrika gazdasagilag. Affele globalis domino elv lesz urra mindenutt, mi kinaba fektetunk be, hogy olcso cipoket es sutikre tuzheto amerikai zaszlokat kapjunk, ok majd Indiaba, es kesobb Afrika szilardul meg, es szolgaltatja a szinte ingyen munkaerot. Ha mar joslasokba bocsajtkozom, szerintem nem lesz globalis katasztrofa. Egyebkent ha megis, akkor Rinpocenek adok igazat. Bennunk mar nincsen meg a tulelesi oszton elegge, sem a tudas. Visszaterve, az elso allando Holdbazis mar kinai lesz. :-)
A Marson szinten... es mi, nyugatiak fogunk fizetni nekik az utert es a szallasert. :-)
Hogy mikor? Elobb, mint mi. Ha mi 2040-et mondunk, ok 2035-re mar keszen lesznek.

Amerika es Europa elobb megcsinalhatna ezeket, de ket okbol nem fogjak: a demokracia 4 eves ciklusokbol all, es egyik kormany sem szeretne ekkora koltsegvetesbe belemenni, meg ha hosszutavon nyereseges is.
Es ha megis megkezdodne, az elejen allando penzugyi kritikak ernek a projectet.

Bar az is lehet, hogy az lesz a sorsom, mint A.C. Clarke-nak... :-)

Előzmény: Amida (13)