Szycsi Creative Commons License 2003.01.08 0 0 555
Sziasztok !

Ikerhazat epitunk a tarsammal (Erden) es a futes- melegviz megoldassal kapcsolatban kernem a velemenyeteket. A telek hatranya ahol epitkezunk, hogy meg nincs bevezetve a gaz az utcaban (hanem 2 utcaval odebb huzodik a vezetek es nem lehet tudni mikor vezetik be az utcankba).
Arra gondoltam hogy berelek/veszek egy udvaron elhelyezheto nagy gaztartalyt es azzal oldom meg a futest, melegvizet mig be nem vezetik az utcaba (aztan majd csak szepen atkotom a gazcsoveket, semmi egyeb). Nemreg azonban egy uj otletunk tamadt megpedig a Geotermikus hőszivattyús rendszeren alapulo megoldas. Most errol nem szeretnek irni hogy mukodik (itt lehet olvasni rola : www.balken.hu; hutogepet forditott uzemmodban kepzelj el) a lenyeg hogy fuggetlenitenem magamat a gaztol, villanytol (reszben) es egy kornyezetbarat megoldast valasztok (amire meg esely is van hogy tamogatast nyerek egy palyazaton, ha van ilyen). A hatranya hogy kicsit draga a berendezes 2,5 millio vagy meg tobb is, de mondjuk ikerhazrol leven szo ez felezodik. Mas kerdes a teljesitmeny ??...
Szoval lenyegeben a velemenyeteket kernem ezzel kapcsolatban: mit gondoltok van e olyan kurva jo hatasfoka ennek a rendszernek hogy bar a dragabb energia forrasbol (villamos energia) nyerem a hoenergiat megis olcsobb mint a gyengebb hatasfoku (ezt nem tudom csak feltetelezem:) gazkazanos rendszer ami az olcsobb energia forrast hasznalja ?
Valaszaitokat elore is koszonom !

Szicsi