Fefe_2108 Creative Commons License 2003.01.08 0 0 11
Ez IMHO hülyeség. Nincsenek egzakt "játékszabályok", mi alapján mondod meg, hogy kinek mennyi jár? Nyugodtan nevezhetjük természetesnek azt is, hogy mindenki elvesz annyit, amennyit tud, hogy jól éljen. Ehhez képest például egész jófejek vagyunk :)
A világ mindig sokszínű lesz, nagyon különböző életstílusok lesznek jelen. Ennyire különböző kultúrák között hogy lehetne szó bármiféle egyenlőségről? Vagy változtassuk egyformává a kultúránkat? Tőlem ne várd, hogy éljek természeti népként, mert én nem hiszek abban, hogy a tisztán természetközeli életmód közelebb vihetne valamiféle "megvilágosodás"-hoz. És nekem egyelőre a legfontosabb a világ megismerése, hiszen megoldásokat kell találnunk, ha ilyen sokan akarunk együtt élni egy ekkora bolygón. Mert amúgy a kis pigmeusaink szaporodnak, amíg végképp éhen nem halnak, úgyhogy vagy rákényszeríted őket egy más életmódra, vagy nem tudunk velük "közös háztartásban" élni. Szóval sokan vagyunk, és erre a problémára eddig csak Hitler talált hatékony megoldást, az meg nekem nem jön be :( Így aztán civilizáció kell, és aki nem él magas szintű civilizációban, az magát kényszeríti alacsony életszínvonalra. Mi legfeljebb támogatást adhatunk nekik, ami persze nem jó semmire.
A döntés nem az én felelősségem. Ha te akarod, vállald magadra: vagy rájuk tukmálod a civilizációnak legalább a legszükségesebb alapjait, vagy csöndben nézed, hogy éhen halnak. Persze ha tudsz jobbat, szólj. Én addig megpróbálok a világ jobbá tételéért küzdeni a tudomány, és többek között az emberiség eddigi talán legnagyobb találmánya, a számítógép segítségével. Meg persze megoldásokat találni a gonosz, önző, erkölcstelen nagytőkések (NEM mindegyik az!) egyeduralma ellen. Például jó nagytőkéssé válással :) A két dolog összefügg, én legjobban abban bízom, hogy ha a következő igazán nagy technikai áttörés jó kezekben születik meg, talán sikerül megállítani a jelenlegi aggasztó folyamatokat.
Remélem, nem voltam túl kusza így késő este, a lényeg talán érthető volt.
Előzmény: rinpoce (10)