johnnie_w Creative Commons License 2003.01.06 0 0 107
Üdv Gvass!

Részemről nem hőzöngés volt, hanem kérdésfeltevés, ráadásul nem a sajtóból szűrtem le a dolgot (cirka 1.5 hónapja TV-t sem láttam közelről, ahogyan a nyomtatott sajtó olvasása is erősen kiesett mindennapos elfoglaltságaim közül), hanem a fegyver.org-ra feltett törvénytervezet szövegből. Erről ennyit. Megint más dolog, hogy félreérthettél valamit. Ugyanis én éppen _nem_ az ellenzők körébe tartozom fegyverviselés ügyben.

Ami a gázfegyverekre vonatkozik:

i) Ugyanakkor a tervezet a gázfegyvert és a riasztófegyvert - a jelenlegi engedélyköteles állapot helyett - tekintve, hogy nem számítanak lőfegyvernek - nem szabályozza, azokat a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök szabályozásának körébe utalja.

Tudtommal a közbizt. különösen veszélyes eszközöknek is több csoportja van. Vannak olyan tárgyak, amelyek csak becsomagolva szállíthatók közterületen, ugyanakkor vannak olyan eszközök, melyek birtoklása magánterületen is tilos.

A kérdésem arra vonatkozott, vajon mennyi esélyünk van arra, hogy végre ne csak a szavazatszámláláskor tekintsenek minket felnőtt embernek, hanem olyankor is, amikor meg szeretnénk védeni saját vagy szeretteink testi épségét, életét. Azaz elképzelhetőnek tartjátok-e (és én főleg a Te véleményedre vagyok itt kiváncsi Gvass, mivel tudom, hogy eléggé járatos vagy a témában napi szinten is), hogy végre európai módon szabályozzák a kérdést és egy személyivel felvértezve bemehetek majd egy boltba és megvehetem a gázpisztolyomat, amivel legalább otthon megvédhetem magam, ha rámtörnek. (Illetve megkisérelhetem az önvédelmet...)

Egy kicsit nevettségesnek tartom, hogy itt rohanunk bele az EU-ba és közben olyan dolgokat nem tehetünk meg, ami más tagállamokban magától értetődő, alapvető joga az állampolgárnak.

Na és részemről ez volt a hőzöngés, mert sajnálatos módon tényleg csak az, hiszen tökmindegy, milyen fórumon, hányan nyilvánítják ki akaratukat, amíg ideológiai/politikai indokoktól vezéreltetve az un. politikai elit nem érzi úgy, hogy ettől legalább egy önkormányzati választást nyerhet, nem is lesz rá esély.

Üdv. J.

Előzmény: gvass1 (106)