Iranon Creative Commons License 2003.01.06 0 0 25824
Delutantajt tortent egy szerintem eros cikinek nevezheto dolog. Epp betertem a "CD-k Csillagrendszerébe", hogy bongesszek nehany jatekot, esetleg vasaroljak is vmit. No meglattam egy regi kedvenc jatekomat, ami az ido mulasaval relative elfogadhato kategoriaba kerult.
Nosza felkaptam a tokot. Odabaktatok a penztarhoz, mondom, ezt a jatekot szeretnem megvasarolni. Elado potyog valamit a gepen, es legnagyobb csodalkozasomra azt mondja, "A jatek elfogyott". En vszinuleg egy kisse bamban allhattam, ugyanis rogton hozzatette: "Nincs CD a tokban". A dolog ennyiben maradt, en kiballagtam a boltbol.

Lehet hogy illogikus vagyok, es nem latom a nyilvanvalot, de ezek a kerdesek jutottak hirtelen az eszembe:

- ha egyszer valami nincs, akkor annak a tokeletesen befoliazott(!) tokjat minek rakjak ki a polcra (hozzateszem, meg fel is volt arazva)?
- ha egyszer valami nincs, akkor a sajat lelki nyugalmuk erdekeben is miert nem veszik el onnan? Igy megelozhetik, hogy a buta vasarlok allandoan egy nem-letezo jatek vasarlasaval nyaggatnak oket...

Ezekutan ketsegesse valt a szamomra, hogy van ertelme vasarolni eme boltban (a legtobb jatekom onnan szarmazik, igy ma csodalkoztam a torteneseken), ugyanis vasarlokent nem tartom mokasnak, hogy kivalasztok egy jatekot, oszt' az majd zsakbamacska modra: vagy van vagy nincs...

Igaz, hogy nem egy 17.000,- forintos legujabb jatekcsodat akartam megvenni, "csak" egy 3.000,-res regit, de ha mar azt mondjuk, mutatjuk hogy "nekunk itt mennyi jatekunk van ", akkor legyen mar tenyleg ott.

Talan masnak nagyobb szerencseje lesz, jobban tud tippelni, hogy melyik dobozban van tenyleg benne az adott jatek...