Tisztelt HelpDesk!
1.) Igaz, a szerződés szövege szerint minden a legnagyobb rendben van. Azonban a leglényegesebb infók, amelyek az akció előnyeit jócskán árnyalják, szépen el vannak dugva a szerződés különböző, egymást nem kifejezetten logikusan követő pontjai között. Talán nem nagy merészség megkockáztatni azt a kijelentést, hogy a szerződés nagyon ügyesen elfedi az ajánlat lényeges oldalait.
Egyébként nem csak az 5100 Ft-ról van szó, hanem a lebeszélhető 2500Ft+Áfa-ról is. Tipikus beetetés jellege van a dolognak és ez az, amit sérelmezek. Lényegében, a szerződés lejártakor olyan mértékben emelkedik meg a szolgáltatás, hogy annak megtartása már nem előnyös. Ugyanakkor, a visszatérést ellehetetlenítik az újbóli belépési összeg követelésével. Ügyes, nagyon ügyes. Ez csalárd, sunyi, nem tisztességes módszer!
2.) Valaki téved. A 1212 többszöri felhívása és több ügyintézővel történt beszélgetés után minden esetben oda jutottunk, hogy a Szereld Magad akcióban én lemondtam az analóg vonalamról és csak úgy térhetek vissza hozzá, ha újból igényelem és megfizetem a belépési összeget, ami 15.000 Ft. Igaz, hogy ha most valaki akciósan fizet be rá, akkor 11 eFt körül van, de az ISDN áttérők kötelesek megfizetni a 15 ezret, vagy pedig végig kell csinálni a kikötik, várok, bekötik procedurát. Egyébként ez volt az a pont, amikor végképp bekattantam...
3.)Nincs igazad abban, hogy a netezéssel kapcsolatos problémámhoz nincs köze a matávnak. Ugyanis, a matáv képes megkülönböztetni az ISDN vonalakon zajló adathívásokat, így csakis üzletpolitikai megfontolások okozzák, hogy az adatforgali hívásokat ezentúl csak akkor teszik kedvezményessé, ha azok az 51-es vonalakon zajlanak. Egyáltalán, mi köze ahhoz a matávnak, hogy én pl. felcsatlakozom a munkahelyem lokális hálózatára azért, hogy pl. megnézzem hétvégén az éppen zajló méréseimet? Milyen jogon különbözteti meg, hogy ezt az adathívást drágábban számlázza, mint az 51-es vonalakon zajlókat? Ráadásul úgy vette el a 15 éven keresztül megszerzett ilyen jogaimat, hogy még csak tárgyalni sem volt hajlandó a kérdésről. Mi ez, ha nem arrogancia és a piaci helyzetével való visszaélés? Egyáltalán, milyen jogon kényszerít engem arra, hogy az internetre egy fizetős szolgáltatón keresztül kapcsolódjam? Törvény mondja ki? Na és a törvény mit szolgál? A matáv és a szolgáltatók érdekeit? Helyben vagyunk, nagyon is ismert, hogy hogyan szüöletnek az ilyen jellegű trörvények, amelyek mindenkinek jók, csak a kisembereknek nem.