vizsla24 Creative Commons License 2003.01.04 0 0 359
Akkor még egy kis adalék egy másik budai topikból:

"Budai bérlakások rászorulóknak

NSZ • 2003. január 4. • Szerző: V. M. P.

Hosszas előkészítés után eldőlt, hogy októberig a II. kerületben is megépülnek a régóta várt szociális bérlakások. A Lajos utca 18–20. szám alá összesen ötven rászoruló család költözhet majd – tájékoztatta lapunkat a városrész polgármestere, Horváth Csaba. A kis alapterületű, 35-40 négyzetméteres lakásokba elsősorban gyermektelen fiatalok találnak majd öt évre szóló átmeneti otthonra. A lakókat pályázaton választják ki, ezt várhatóan áprilisban írják ki. Annyi már most is biztos, hogy a bérlőknek évente a lakások beruházási értékének két százalékát, vagyis 300-400 ezer forintot kell majd fizetni. Ez havonta 25-30 ezer forint terhet jelent, az összeg azonban még így is lényegesen kisebb a piaci bérlakások árainál.

A beruházást az eredeti tervek szerint már tavaly októberben el kellett volna kezdeni, azonban az elképzelések több százmillió forinttal többe kerültek, mint amennyi pénzt a képviselő-testület a célra megszavazott. Emiatt decemberben újabb kétszázmilliót kellett elkülöníteni a beruházásra. Összességében az előkészítéssel és az ingatlan társtulajdonosának kiváltásával együtt több mint egymilliárd forintba kerül a négyszintes ház felhúzása. Ebből 165 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a városrész a Széchenyi-tervből.

Az épület kivitelezőjét nemrégiben közbeszerzésen kiválasztották, sőt a területet is átadták a vállalkozónak. Így most már bármelyik nap elindulhat az építkezés. A lakásokat szeptember 20-ig kell kulcsrakész állapotban átadni. A ház alá több mint ötven férőhelyes mélygarázs is készül, a parkolóhelyeket a kerület vagy eladja, vagy bérbe adja. A polgármester hozzátette: a kerület teherbíró képessége nem teszi lehetővé, hogy egyhamar újabb szociális bérlakások épüljenek."

50 db 35-40 m2-es lakás több, mint 1 milliárdért.
Na kedves balos kolléga, ez nem drága?

Előzmény: Zsoldos (358)