kabar Creative Commons License 2003.01.03 0 0 351
"db-szam is eleg, ami alapjan a TV tarsasag kiallithatja a szamlat (hisz az elleneben fizet a telefonceg) "
Hááát nem tudom... Pont ezt vitatom. És mi alapján állítja ki a számlát? Nem a telefontársaság mondja meg, hogy mennyi db-ról kell a számlát kiállítania? És ezt egyezteti a TV, majd ha elfogadja, kiállítja a számlát?

"ha kapnak is teteles listat, szinte kizart, h teljes szamokat "
Elbizonytalanodtál mi? :-)

"magat a szavazast egyebkent sem a TV bonyolitjanekik boven eleg a vegeredmeny es esetleg nehany kiragadott nyertes tetel "
Akkor a telefontársaság a TV f@szát veri a csalánba, mikor Stohl Bucinak ki kell állnia, meg kell védenie a mundér becsületét és a tisztaságra stb kell hivatkoznia meg közjegyzőhadseregre a szavazatszámok helyességét illetően?

"eleve mihez kezdenenek egy teteles, teljes listaval - most az adatvedelmi aggalyokat is felreteve - : vegighivogatjak egyenkent, h tenyleg mindenki szavazott-e?"
Aki a listán rajta van, azok tuti szavaztak, nem kell végighívni azokat.

"ha pedig elsummantas miatt hianyzik rola, az eppugy nem derulne ki akkor sem)"
A Te gondolatmeneted alapján igazad van, ha a TV nem egyezteti a szavatszámot a telefontársasággal.

Nyílván a kérdésem teoretikusan így hangzik most már: bármely emelt díjas telefonra betelefonáló adatai a szolgáltatás megrendelőinek a tudomására jut-e? Ebből egy példa a VV, de ilyen még csomó más műsor is pl. Napló; szexvonalak is ilyesmik stb. Elveszti-e a telefonszáma titkosságához való jogát az, aki emelt díjas számokat hív (legalábbis a szolgáltatásmegrendelővel szemben) és kvázi így "lemond a titkosságról" a hívó fél?
Szerintem igen, szerinted nem, de bizonytalankodsz már. :-)

Előzmény: Degeczi (350)