>Rohl a Biblia állításait próbálja bebizonyítani, hogy mekkora sikerrel az jól látható
Hmmm...Szóval ő sem beszámítható...ajjaj
Egyébként aszondom, nem kopogtat ő olyan nagyon rossz helyen, hiszen a Bibliát nem egy egyiptomi emberke (Mózes) írta véletlenül? És abba nem az egyiptomi (ill. azt, aminek esetleg egyiptom is az örököse) hagyományt kisérelte meg belecsempészni? Hmm?
>Atlantisz mióta mitosz? Atlantisz az maximum mese, de nem mitosz.
Szerintem pedig mítosz, mert tucatnyi ősi kultúrában utalnak egy aranykorra és azzal együtt egy társadalomra/kultúrára/civilizációra amelyiktől örökölték kapták a tudást. Mint tudjuk, Platón írt egyiptomi forráskora hivatkozva Atlantiszról. Tróját nem ugyanilyen nívójú iromány alapján találták meg? (jójó tudom ez Danikenes volt, de akor sem hagyhattam ki) :)
Szóval ez a TÉNY már önmagában is elegendő, hogy mítosznak minősítsük. Nem?
De mind a suméroknál, mind az olmékoknál, majáknál (persze belátom, ezeket leginkáb Gilbert és Cotterell könyvében olvastam, akiket gondolom a Hancock félék közé sorolsz...) vagy akár az északi népek őskölteményeiben - tudtommal - jelen van ez.
Vagy szerinted nincs?
Azt állítani hogy Atlantisz még csak nem is mítosz, már számomra valóban túlságosan szigorú, mitöbb erőltetett...
Egyébként sokak szerint a hagyományos (népi) mesékben (mondák, regék, eposzok) is van rengeteg mítikus utalás, tulajdonképpen nincs is éles határvonal ... :)
Tehát ha nagyon akarod, ebben az aspektusban mondhatjuk hogy Atlantisz mese! ;)
>Nem egészen világos amit írsz nekem, szóval ha nem arra válaszolok amire választ vársz, akkor
tudod mi az oka.
Néha úgy érzem, hogy nem csak ez az ok, hanem van valami más is... ;)
Lehetséges hogy valamit nem akarsz az orrunkra kötni?
>Miért kellene akármilyen ősi civilizációban hinnünk?
Nem írtam, hogy kell, főleg nem hogy hinni, hanem hogy tudtommal van prehisztorikus, hagyományos civilizációra való utalás az egyiptomi hitvilágban.
Pl. a torinói papiruszon is több tíz (vagy száz?) ezer évre visszanyúló király ill. király-isten lista van...
A neolitikus vagy paleotikus vademberek közt itt-ott rohangált egy isten király???
>Abban hiszünk, azt követjük amit az hittek, követtek.
És az mi is pontosan?
> hanem egyenesági leszármazottként folytatjuk a Neteru szolgálatát. Remélem így már érthetőbb:)
Nem egészen. Rokona vagy egy egyiptominak? 8-O
:)
Nem ismerem sajnos ezt a vallást. Ajánlj légyszi irodalmat!
Esetleg nyissunk egy topicot (vagy van már?) az egyiptomi (Kemmet vagy mittomémmi) vallásról!
>Az egyiptomi vallás a tapasztalásra épít(ezt is írtam már) és ennek fényében szerinted elég lenne a puszta hit?
>Nincs itt semmi bonyolult, a Neteru bárkinek
>megnyilvánul aki feléje fordul, csak ezt tudom mondani. És így is van:)
Felizgattál.
Tapasztalásra???
Neteru???
Milyen imát kell elmormolnom, hogy megynilvánuljon nekem is? ;)