"És a kérdés második fele? ;o)"
Miért kellene akármilyen ősi civilizációban hinnünk? Abban hiszünk, azt követjük amit az hittek, követtek. Ebben nincs benne az általad felvetett rekvízítum. A Kemet Ortodoxia arról szól, hogy nem a New Age féle hagymázas elképzelést követjük, mint sok ágazat, hanem egyenesági leszármazottként folytatjuk a Neteru szolgálatát. Remélem így már érthetőbb:)
"Mindenesetre a Hermetikus filozófiákban vallásokban, mágiában tudtommal egy u.n. aranykori ős-civilizáció léte és öröksége jelen van sőt nem ritkán hitük egyik alapja. De lehet hogy tévedek."
Ahogy írtam: semmi köze a Kemet Ortodoxiának az ilyesmihez, mert az a kép és gyakorlat amit Egyiptomról festenek: nem reális. Semmi gond azokkal akik az ilyen utakat követik, de a Kemet Ortodoxia elhatárolódik tőlük...jogosan.
"Tényleg komolyan gondolod, hogy a kettő messze áll egymástól... ?"
Nem hiszem, hanem tudom. Én mielőtt meggyőződöm valamiről, rengeteget kutatok, elmélkedem. Gondolom ez eddig is meglátszott. Ezek után azt feltételezed rólam, hogy egyik esetben szigorú vagyok a másikban meg engednék?
"Amiről beszélsz és amiben hiszel ugyanúgy - tudtommal - a mítoszok világa, mint maga Atlantisz. Végérvényesen nem értem, hogy elvetsz minden teóriát, de biztosra veszed az olyasmiket "amit az egyiptomi Istenek meghagytak"
Nem egészen világos amit írsz nekem, szóval ha nem arra válaszolok amire választ vársz, akkor tudod mi az oka. Ahogy már írtam, nem hiszek a szó klasszikus értelmében. Az egyiptomi vallás a tapasztalásra épít(ezt is írtam már) és ennek fényében szerinted elég lenne a puszta hit?
Nincs itt semmi bonyolult, a Neteru bárkinek megnyilvánul aki feléje fordul, csak ezt tudom mondani. És így is van:)
Rohl a Biblia állításait próbálja bebizonyítani, hogy mekkora sikerrel az jól látható:) A Misztika és mágia topicban nem is olyan rég erről is volt szó, az állítólagos rabszolgákról, stb. Rohl elfogult és mint olyan...:)
Zealander