qncogi Creative Commons License 2002.12.31 0 0 2
Az év humora(i) az önk. választások környékéről:

1. Deutsch "gondolkodó" Tamás

Az MSZP háza táján teljes a zurzavar: ellentétes nyilatkozatok látnak napvilágot Gy. Németh Erzsébet visszalépésérol – állapította meg Deutsch Tamás, a Fidesz budapesti elnöke keddi sajtótájékoztatóján. Az elmúlt két hónapban divattá vált az ’’Itt a Gy. Németh, hol a Gy. Németh’’ baloldali játék. Az SZDSZ-es kormánykoalíció hetek óta kilépéssel zsarolja a szocialistákat. A balliberálisok tévesen azt hiszik, hogy a fovárosi választópolgárokkal mindent meg lehet tenni. Deutsch Tamás szerint csütörtökön a szocialisták kampányzáró nagygyulésén bejelentik Gy. Németh Erzsébet fopolgármester-jelölt visszaléptetését.

2. OxV:

Orbán Viktor szerint a jobboldali, polgári erők ma sokkal erősebbek és elszántabbak, mint valaha, és várhatóan jobb eredményt érnek el az önkormányzati választáson, mint azt sokan gondolnák. A volt miniszterelnök szerdán Harkányban Bédy István újra induló polgármester, valamint a jobboldal képviselőjelöltjeinek választási fórumán szólalt fel. Személyes tapasztalataira támaszkodva Orbán Viktor azt mondta: a polgári összefogás jelöltjei vidéken összességében jól állnak, a nagyvárosokban enyhe szocialista fölény mutatkozik, Budapesten pedig minden lehetséges. A jelenlegi kormány politikájára hivatkozva azt hangoztatta, "nem kizárt, hogy a fővárosban is nyerni fogunk mert a pénzen vett szavazatokért az emberek előbb-utóbb benyújtják a számlát". Addig is nyugodtan, bátran, az összefogást szem előtt tartva kell dolgoznunk - húzta alá.

Bayer "visítódisznó" Zsót a parlamenti választások előtt:

S készülődik nyolcvannyolc esztendős Nagyanyám is. Én viszem szavazni. Harci lázban ég… Most végre a helyükre tesszük őket. Most végre helyükre kerülnek a dolgok.