Gironde Creative Commons License 2002.12.31 0 0 48
Én Kriege-t abszolúte nem tartom topik-gyilkosnak, csak azért, mert hangot ad a Tietekétől eltérő érzéseinek. Bár igaz, nem tanúskodik nagy empátiáról Kriege hozzászólása sem. Hogy miért nem, arról persze maga is mindent elárul, amikor ezt írta: „Én megtiltottam, mert még ilyen esetben sem engedi meg lelkiismeretem az abortuszt”, amitől, ha én nő lennék, azonnal elvégeztetném az abortuszt és otthagynám a francba, nekem ne tiltsa meg senki, mit tegyek a testemmel. Megbeszélni: igen. De megtiltani bármit is?

Kriege maga is elismeri, hogy az ő története durvább, mint melchiorusé. Én másképpen fogalmaznék: Kriege története rendkívül durva, mert az ő, és ha jól értem, a barátnője (bár ez nem világos a történetben, hogy a barátnő belegyezett az aktusba, vagy ő is részegen aludt, ha ez utóbbi történt, akkor megerőszakolták) de ő bizonyára nem egyezett bele abba, hogy a „barátja” (ez Kriege megfogalmazása) megdugja a barátnőjét.

Melchiorus esete csak annyiban hasonlít Kriege történetében, hogy ott is három szereplő van, és ott is van dugás. Döntő különbség azonban, hogy melchiorus esetében mind a három szereplő tudatos döntést hozott arról, hogy megpróbálják szerelmeskedést hármasban. Kriege intelligencia hiánya abban is jelentkezik, hogy feltételezem, hogy ő a saját kellemetlen élménye miatt nem érti melchiorus örömét. Létezik az, hogy nem veszi észre a két történet közötti alapvető különbséget?

Egyébként kétséget kizáróan vannak olyanok, akik nem vonzódnak a hármas szexhez, esetleg, uram bocsá’, elfojtják ez irányú vágyaikat. Hát akkor ne csinálják, de ne vonják kétségbe mások vágyait és örömét.

Bár nem tartom Kriegét topik-gyilkosnak, nekem is jobban tetszett volna, ha azt írja, hogy ez tőle idegen, ugyan, magyarázza már el melchiorus neki, mi okoz számára ekkora örömet, hogyan válaszol erre és erre az aggályra.

De mindegy, félre Kriege-vel, nekem nagyon tetszett a topiknyitó őszinte kitárulkozása, még ha – főleg a második és a harmadik részben – némi olyasféle kiszínezést is éreztem a leírásban, amely talán inkább illett volna az Erotikus fantáziáink rovatba, mint ide. De ettől a történet lényege még minden bizonnyal igaz volt.

A téma valóban eltér a Hárman az ágyban című topiktól, hiszen ott a három ágyba bújó akárhonnan összejöhet, itt pedig hangsúlyosan házaspár a hármas kétharmada, ennek minden súlyosbított körülményével.

Szerintem ugyanis minden házasságban a szex lassan-lassan erodálódik , és a házasoknak, ha szeretik egymást, bizony gyakran motoszkál a fejükben, hogy hogyan lehetne a házaséletet feldobni. Ehhez a hármas jó megoldás lehet, csak éppen mindenkiben ott motoszkálnak a veszélyek: mi lesz, ha a valamelyik fél nem bírja és kiborul, mi van, ha túl jól sikerül, stb.

Tehát nagyon is jó a topik, érdekesek lehetnek mások tapasztalatai is!