Zealander !
" Tróját nem talált, azt csak ő szerette volna. "
Ebben biztos vagy?
Miért tudja akkor a fél világ úgy, hogy Schliemann a felfedezője? Tudtommal erre bizonyítékok vannak. Nem?
Vagy ezt is a Daniken félék találták ki?
"A javasolt bizonyítékok nagyon gázosak:) "
Nem gázosak, hanem NEM BIZONYÍTÉKOK! Mint tudjuk, hivatalosan nem minősülnek annak, valószínűleg ezért nem is fogadod el azokat egyáltalán.
Bizonyítéknak én sem, de amíg teljesen alaposan nem jártunk a végére, addig szerintem nem bölcs dolog teljesen elvetni mindet.
Szerintem a józan kritikusság a legfontosabb, de minden furcsa, komolytalannak tűnő dolog azonnali elutasítása gyakran ahhoz vezet, hogy a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntjük...
"Gondolod, hogy még mindíg Etiopiában lenne a frigyláda ha az valóban az eredeti példány lenne?
Kétlem. "
Nem gondolom, hogy ott van, csak nem zárom ki, amíg egy pártatlan valaki (tehát nem a helyi főpap, aki valószínűleg az életére fog esküdni, hogy az ott a Frigyláda) BE NEM MEGY abba szentélybe és nem vizsgálja meg azt ami ott van!
Viszont szerintem azért van remény, hogy ott legyen, mert eddig senkinek nem volt esélye még megnézni sem, nemhogy elvinni onnan, hiszen olyan vadul őrzik, hogy senki nem tud hozzáférni.
Szeliden, észérvekkel megközelíteni lehetetlen. Marad az erőszak vagy a trükk...
Erőszakkal egy maroknyi csapat megkisérelhetné megnézni vagy elrabolni onnan, de valószínűleg nem jutnának még a városból sem ki élve...
Kormányszinten esetleg valamelyik nagyhatalom felszólíthatná Etiópiát, hogy adja ki vizsgálatra, ami ott van. De egyrészt ilyet addig nem fognak csinálni, amíg valamilyen komolyabb bizonyíték nincs, mert hülyét csinálni semelyik ország tudományos és politikai körei nem akarnak magunkból. Másrészt pedig nyilvánvaló, hogy úgyis nemleges választ kapnának és csak diplomáciai feszültség kerekedhetne az egészből. Tudtommal az etióp nép a lehető legszentebbül hiszi, hogy az a valami, ami ott van a frigyláda és gyilkos indulatokat gerjheszthet ha valaki bolygatni akarja...
Tehát tudomásom szerint, abszolút patthelyzet van. Ha valaki komolyabban próbálkozott volna, abból irtózatos nagy háború lett volna. Nemde?
Szóval e kérdésben továbblépni valamiféle csellel lenne lehetséges (persze rengeteg pénz kellene hozzá).
Például valahogy bejutni a szentélybe (éjszaka menni, gázzal elaltatni az örzőket vagy hasonló 007-es módszerekkel) és kilopni, (a helyére valamit betenni) vagy ott helyben megvizsgálni, amennyire lehet. Vagy mit tudomén. "Szerencsére" Etiópia, mint tudjuk nagyon szegény ország, így - ha jól tudom - semmiféle technikai berendezés (kamera stb) nem védi, csak a papok és a nép.
Ez ám az igazi Misson Impossible! :)
Tudom, hogy ez egy akciófilmektől agymosott idióta álmodozásának és elsőre mérhetetlenül komolytalannak tűnik, de ebben legalább szándék van arra hogy kiderítsük az emberiség egyik legnagyobb rejtélyét, így a röhejességével együtt is még mindig becsülendőbb, mint a kényelmes és fölényes vállrándítás, hogy hülyeség, fantazmafória az egész és nincs rá bizonyíték (persze hogy nincs, éppan annak a megszerzése volna a cél!).
Ugyanis a Frigyláda meglehet, hogy bizonyítaná a prehisztorikus civilizációt ill. egy őskori hi-tech létezését!
Komolyan mondom, hogyha lenne módom én boldogan tenném az életemet kockára ezért!
Szóval amíg nincs tisztzázva a kérdés, addig szerintem UGYANAKKORA botorság megmosolyogni az egész etiópiai frigyláda (és a többi) elméletet, mint szemellenzősen hinni benne. Bocsánat, de számomra semmi különbség a két álláspont szellemi színvonala között...
"A lézerkés meg.."
Igen! Ez is baromi röhejesnek tűnik. De
ugyanazt gondolom vele kapcsolatbban, mint az előbbinél.
És tudtommal (igaz sajnos csak a Hancock könyvből... :) ) van nyoma, valamilyen szerszámnak vagy eszköznek, ami hol Mózesnél tünt föl, hol a Templomosoknál, sőt ha jól emlékszem az egyiptomi mitológiában is van róla említés. Vagy szerinted csak belemagyarázás az egész?
Olvasd el a "Jel és Pecsét" -et ! (ha esetleg nem tetted meg eddig még) Tekintsünk el Hancock "álmodozásaitól" és kiséreljük meg a valós tényeket kivonni a könyvből és azokat vizsgálni.