OKU30 Creative Commons License 2002.12.30 0 0 7853
Köszönöm a gyors infókat. A 394-est én is 1996-ban láttam utoljára Fenyvesen, 97-ben meg Istvántelken. 2000-ben voltam Nagycenken és ott végigfotóztam mindent, de akkor nem volt ott, ezért maradt az utolsó bejegyzés Balatonfenyves. Máris javítottam.
A vidámparki gépet (Vp224.01) kb 10 éve még Zánkán fotóztam, de utánna egy-vagy két évvel később nem volt ott. Akkor azt az infót kaptam, hogy Dunaújvárosba vitték. Ezek szerint az kacsa volt (tényleg nem volt benne semmi logika)
Akkor viszont a dunaújvárosi 285.001 csak az ex OKU 39"-es lehet. A feljegyzéseimben ugyanis van egy infó, hogy egy 633mm-es gőzös Ózdról Dunaújvárosba került. Ott pedig csak egy darab Märkische Lok.fabrik, Schlachtensee (a későbbi Orenstein & Koppel) moci volt: a 67-es gyári számú 1894-ben az Almássy uradalom Gyula-Gyulavári részére gyártott B-n2t 600mm-es 20LE-s. Később a Magyar Föld Uradalom és a Rácz féle Kotróvállalat Miskolc-Zsolca közbeiktatásával 1955 februárjában került Ózdra. Itt átalakították 633mm-esre (lehet, hogy szerkocsit is kapott, mint az OKU 9 és 10). 1957-ben a MÁVAG által gyártott 6988-as kazánt építették bele. Több adatom nincs Ózdon. A többinek van selejtezési dátuma, ennek nincs. Szerintem csak ez lehet a szóban forgó, de azért nem ártana valami megerősítés.
Várom a további infókat!
Előzmény: ZoliBudafok (7850)